Веб-портал міста Люботин » Головна » Володимир Кацуба: «Парламент повернув право жінкам виходити на дострокові пенсії у 55 років»

 Володимир Кацуба: «Парламент повернув право жінкам виходити на дострокові пенсії у 55 років»
Автор: Svetlana   Додано:11 лютого 2015   Переглядів:744   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Володимир Кацуба: «Парламент повернув право жінкам виходити на дострокові пенсії у 55 років»

   Верховна Рада прийняла в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо удосконалення пенсійного забезпечення).

  Як повідомив журналістам у Верховній Раді народний депутат Володимир Кацуба, попередня пенсійна норма призвела до маси дискримінаційних законодавчих норм для мільйонів людей.

  Нагадаємо, одна з таких норм передбачає, що непрацюючим жінкам, котрим виповниться 55 років після 2015 року і які мають понад 30 років стажу, треба чекати від 3,5 до 5-ти років до сповнення «нового» пенсійного віку, щоб мати змогу піти на пенсію. Натомість ті жінки, яким 55 років виповнилося до 2015 року, можуть реалізувати своє право на призначення дострокової пенсії. Це несправедливо.

  На думку політика даний закон є вчасним. Це перший крок до скасування ганебної пенсійної реформи, яка поставила на межу виживання мільйони українських громадян.

  «І у минулому скликанні ми з колегами подавали Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу для призначення мінімальної пенсії) і боролися за його прийняття,» - нагадав В. Кацуба. 

   У цьому скликанні ВРУ депутатська група "Воля народу", до складу якої входить Володимир Кацуба, подала на розгляд також "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо відновлення пенсійного віку жінок)".

«Законопроекти по скасуванню положень дискримінаційної пенсійної реформи подали й інші фракції. Але, вважаю, що доцільніше було б не зупинятися на прийнятті лише одного проекту Закону. Всі пенсійні законопроекти, які знаходяться у ВРУ, потребують об'єднання в єдиний проект, який нарешті повністю скасує "реформу", - висловив свою думку депутат.

 

Погодіна Валерія