Веб-портал міста Люботин » Головна » Рішення сесії "Про підтримку Звернення Верховної Ради України щодо Звернення до світової спільноти про визнання Російської Федерації державою-агресором"

 Рішення сесії "Про підтримку Звернення Верховної Ради України щодо Звернення до світової спільноти про визнання Російської Федерації державою-агресором"
Автор: Svetlana   Додано:27 квітня 2015   Переглядів:854   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

ЛЮБОТИНСЬКА МІСЬКА РАДА 

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ 

 LVІ СЕСІЯ VІ СКЛИКАННЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я 

  

Від 23  квітня 2015 р.     № 163

м. Люботин

 

Про підтримку Звернення Верховної Ради України щодо Звернення до світової спільноти

про визнання Російської  Федерації державою-агресором

 

   Заслухавши інформацію голови фракції  “ВО “Батьківщина” у Люботинській міській раді Гуріна С.О. щодо прийняття Верховною Радою України Звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Люботинська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Підтримати Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, затверджене Постановою Верховної Ради України  від 27.01.2015 р. № 129-VII .

2.Схвалити звернення Люботинської міської ради до громади міста Люботина (додається).

3.Рішення Люботинської міської ради розмістити на сайті міської ради.

4.Контроль за виконанням  рішення покласти на  секретаря міської ради  Гільову Л.В.

 

Секретар міської ради    Л.В.Гільова

 

 Додаток до рішення

 LVI сесії Люботинської міської ради VI

скликання  від 23.04.2015 року № 163

  

Звернення

Люботинської міської ради до громади міста Люботина

 

  Ми, депутати Люботинської міської ради Харківської області, приймаємо на себе відповідальність за захист інтересів виборців нашого міста та офіційно заявляємо про  повну підтримку нашою громадою всіх без виключень пунктів Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи,  Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 27.01.2015 р. № 129-VII .

   Наголошуємо на тому, що Україна довгий час залишається об'єктом воєнної агресії з боку  Російської Федерації, яку вона здійснює, спершу незаконно  анексувавши  Автономну Республіку Крим, а тепер — через підтримку та забезпечення терористичних атак на Сході України.

    Із лютого 2014 року Кремль систематично порушує норми  міжнародного права, в тому числі право на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій  території Донбасу.

     Особливу  роль у розпалюванні гібридної війни відіграють засоби  масової інформації Росії, які сіють ненависть  і ворожнечу між віднедавна братськими народами.

     На державному рівні Російською Федерацією відбувається підтримка тероризму у Донецькій та Луганській областях. Кремль озброює і фінансує найманців-терористів та надсилає своїх військовослужбовців на нашу територію для вбивства мирних громадян.

    У неоголошеній війні загинули тисячі наших громадян, десятки тисяч отримали поранення.

    Ми є свідками причетності путінського режиму до намагання дестабілізувати ситуацію на Харківщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі та в Одесі.

    Терористичні акти на цих територіях забрали життя мирних людей.

   Сьогодні мешканці Люботина знаходяться  в зоні АТО та мужньо відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України. І найкраща наша підтримка — це визнання Російської Федерації державою-агресором, що всебічно підтримує тероризм, а так звані “ДНР” і “ЛНР” - терористичними організаціями.

     Висловлюємо глибоке співчуття родинам загиблих бійців та мирних мешканців на  Сході України.

    Сподіваємося, що всі територіальні громади України будуть єдині у прагненні захистити територіальну цілісність Батьківщині та зупинити державу-агресора, яка порушує норми міжнародного права,  чинить на нашій землі злочини проти миру та людяності.

 

Звернення схвалено  рішенням

LVI сесії Люботинської міської ради VI

скликання  від 23.04.2015 року № 163