Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » Онлайн-платформа, яка називається «Мені здається»

 Онлайн-платформа, яка називається «Мені здається»
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 лютого 2021   Переглядів:210   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Виговоритися, щоб стало легше на душі.
Прочитати інші історії, щоб зрозуміти, що ти не одна.
Це можна зробити на 128187;онлайн-платформі, яка називається «Мені здається».
- Мені здається, я втрачаю себе...
- Мені здається, він до мене жорстокий...
- Мені здається, мною маніпулюють...
- Мені здається, мене використовують...
Як часто людина, що страждає від насильства, переконує себе, що це їй лише здається. Адже соромно собі зізнатися, що твоє життя не таке.
"Якщо тобі здається, то тобі не здається" - переконує сайт https://itseems.com.ua. Перший крок - розповісти словами про свою проблему, глянути на неї збоку.
Платформа - це своєрідний 128216;щоденник, на сторінках якого постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап. Вона створена "Фондом Маша" Маші Єфросініної, Інститутом когнітивного моделювання та Товариством Червоного Хреста України.
Багато історій жертв насильства схожі між собою, тому на платформі вони виділяються в спецкатегорії. Також кожна людина, яка пише 9997;65039; свою історію, за бажанням може залишити свої дані для зворотного зв'язку. Кожна історія опублікована абсолютно анонімно 128483;, однак публікацією можна поділитися в соціальних мережах і мессендежерах.
Крім того, на платформі можна знайти контакти 128222; спеціальних служб, куди можна звернутися за допомогою в разі домашнього насильства. Серед контактів є і гаряча лінія системи безоплатної допомоги 0800213103.
7 січня 2018 року набрав чинності 128196;Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким введена кримінальна відповідальність за домашнє насильство. Так, кривдникам загрожують громадські роботи, арешт до 6 місяців, обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 2 років. Також внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі (гендерно зумовленого), отримали право на безоплатний захист у суді та інші види безоплатної вторинної правової допомоги.
Нагадуємо, що звернутися про правову допомогу щодо домашнього насильства можна, зателефонувавши на безкоштовний номер системи БПД 0800213103, звернувшись до найближчого центру з надання правової допомоги https://bit.ly/2MvRmLr, а також написавши у приватний телеграм-чат з протидії насильству https://t.me/Non_Violence_Bot
Онлайн-платформа, яка називається «Мені здається»