Веб-портал міста Люботин » Головна » Українським батькам, які перебувають в розлученні, стане простіше вивозити своїх дітей за кордон

 Українським батькам, які перебувають в розлученні, стане простіше вивозити своїх дітей за кордон
Автор: Chekardina   Додано:27 серпня 2018   Переглядів:664   Категорія - [Головна, Правова освіта населення]
 
 (голосів: 1)

Українським батькам, які перебувають в розлученні, стане простіше вивозити своїх дітей за кордон


         28.08.2018 року почне діяти Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання”.

          Законом посилюється відповідальність неплатників аліментів, збільшується мінімальний рівень фінансової підтримки дітей, які проживають в неповних сім’ях, запроваджуються пільги і стимули для батьків, які сумлінно виконують свій обов’язок. Також цим законом спрощується механізм  тимчасового виїзду дитини за межі України, якщо інший з батьків не надає згоди на виїзд.

         Так, той із батьків, з яким за рішенням суду визначено або висновком органів опіки та піклування підтверджено місце проживання дитини,  самостійно вирішує питання тимчасового виїзду за межі України на строк, що не перевищує одного місяця, з метою лікування, навчання, участі дитини в дитячих змаганнях, фестивалях,інших заходах, та у разі, якщо йому відомо місце проживання іншого з батьків, який не ухиляється та належно виконує батьківські обов’язки, інформує його шляхом надсилання рекомендованого листа про тимчасовий виїзд дитини за межі України, мету виїзду, державу прямування та відповідний часовий проміжок перебування у цій державі.

         Той із батьків, хто проживає окремо від дитини, який не ухиляється та належно виконує батьківські обов’язки, не має заборгованості зі сплати аліментів, звертається рекомендованим листом із повідомленням про вручення до того з батьків, з яким проживає дитина, за наданням згоди на виїзд дитини за межі України. У разі ненадання тим із батьків, з яким проживає дитина, нотаріально посвідченої згоди на виїзд дитини за кордон із зазначеною метою, у десятиденний строк з моменту повідомлення про вручення рекомендованого листа, той із батьків, хто проживає окремо від дитини та у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів, має право звернутися до суду із заявою про надання дозволу на виїзд дитини за кордон без згоди другого з батьків.

         Люботинське бюро правової допомоги вітає мешканців міста з Днем Державного Прапора України та з Днем Незалежності та запрошує усіх для отримання правової інформації та правових консультацій.

 

Люботинське бюро правової допомоги.

м. Люботин, вул. Джерелянська, 2 оф 2. т. 741-40-32