Веб-портал міста Люботин » Головна » Минуле стукає у наші серця

 Минуле стукає у наші серця
Автор: Chekardina   Додано:6 грудня 2018   Переглядів:626   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 Минуле стукає у наші серця

 Минуле стукає у наші серця


Хай світло від свічки у небо летить
Хоча б одну душу зігріє в цю мить
Щоб душа ця загублена спокій знайшла
І у вічність до Бога вона відійшла

 

Забути таке неможливо. Щоб не стерлася пам'ять про уроки минулого, щоб не втратили майбутні покоління того знання, яке характеризує націю українців, згадуємо про всіх невинно убієнних. Це згуртовує нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

В усіх закладах загальної середньої освіти пройшли заходи щодо вшанування пам’яті загиблих у роки страшного Голодомору. У Люботинській гімназії № 1 у вестибюлі був оформлений інформаційний куточок «Не забуваймо біль утрат». Класними керівниками були проведені інформаційні хвилинки, присвячені Дню пам'яті жертв Голодомору. У бібліотеці організовано тематичну виставку літератури, фотоматеріалів, присвячених подіям 1932-1933 років в Україні.

У Люботинському навчально-виховному комплексі № 2 учні 10 класу взяли участь у тематичній лінійці «Голодомор: почути голос крізь мовчання», де всі вихованці закладу могли вшанувати жертв Голодомору хвилиною мовчання. Для учнів 1-4 класів були проведені інформаційні хвилинки, а для 5-10 – урок пам’яті «Розгойдані дзвони пам’яті». Також оформлені виставка літератури та куточок пам’яті, виставка малюнків «Під знаком біди». Учні 9-10 класів разом з учителями історії переглянули фільми «Маленьке життя» та «Україна – забута історія».

Учні Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 взяли участь у міському мітингу-реквіємі, присвяченому страшним подіям. У закладі було проведено: тематичну лінійку, для учнів 1-4 класів – інформаційні хвилинки, для учнів 5-11  - уроки пам’яті «Геноцид Українського народу», також у бібліотеці організовано тематичну виставку.

Учні 11-Б класу Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 для 5-11 класів провели тематичну лінійку «Україна та голодомор 1932-1933рр». У приміщенні міської бібліотеки учні 10-А та 10-Б класів були присутні на тематичному заході, присвяченому Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Класними керівниками 5-11 класів були проведені години спілкування «Голодомор 1932-1933рр—трагедія  українського народу», а для учнів 1-4 класів інформаційні хвилинки, присвячені цій страшній трагедії. У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку «Чорний птах голодного року».

У Люботинській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 було проведено лінійку-реквієм «Схилімо голови в скорботі…» для учнів 5-11 класів. Класними керівниками для учнів 1-4 класів були проведені інформаційні хвилинки «Страшні роки моєї України», а для учнів 5-7 класів уроки пам’яті«Мертві не простять, живі не забудуть». Також учні 8-11 класів взяли участь у круглому столі «Правда про ті роки».

З учнями Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 було проведено: лінійку-реквієм «Схилімо голови в скорботі», для учнів 1-4 класів – інформаційні хвилинки «Свіча милосердя», для учнів 5-11 класів - уроки пам’яті «На вікні свіча догасла…», також у бібліотеці організовано тематичну виставку.

У Караванській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів учні 7 класу разом із педагогом-організатором підготували та провели лінійку-реквієм «Минуле стукає у наш ісерця». Класними керівниками 2-3 класу було проведено годину спілкування «Людяність у нелюдський час», для 4-5 класу - «Голодомор 1932-1933 років – біль серця всієї України», для 6-7 класу «В пазурах голодної смерті». Діти слухали про ціну хліба в ті страшні роки голоду ів наш час, вчилися цінувати кожну крихту хліба сьогодні та долучилися до загальношкільної акції «Незабудка пам’яті». З учнями 8-9  класів проведено круглий стіл «Колосок пам’яті». Діти обговорювали історичні факти про голодомор та його наслідки для українського суспільства, переглянули відеоматеріали, висловили своє бачення причин геноциду українського народу.

 

Стрілець В.В., начальник відділу освіти

Переглянути світлини: https://imgur.com/a/ARCSpyL