Веб-портал міста Люботин » Головна » СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

 СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ
Автор: Svetlana   Додано:15 січня 2020   Переглядів:399   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Шановні батьки!

        Служба у справах дітей виконавчого комітету. Люботинської міської ради нагадує, що відповідно до Закону України від 16 травня 2013 року № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» обмежено перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Про який час іде мова?

     Дітям заборонено самим перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування з 22:00 до 06:00. Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право в період з 22:00 до 06:00 вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку (паспорт, тощо).

В яких закладах заборонено дітям перебувати  у нічний час?

       Діяльність у сфері розваг - це господарська діяльність юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що полягає у проведенні лотерей, а також розважальних ігор, участь в яких не передбачає одержання її учасниками грошових або майнових призів (виграшів), зокрема більярд, кегельбан, боулінг, настільні ігри, дитячі відеоігри тощо (ст. 14 ПКУ) Заклади, що провадять театральну та концертну діяльність, а також організатори атракціонів, тематичних парків, інших видів відпочинку та розваг (КВЕД 90.0, 93.2)  Також, є інші заклади, які зазвичай вважають розважальними: театри, кінотеатри, інтернет-кафе, дискотеки. Заклади харчування  - кафе, бари, ресторани.

Яка відповідальність за порушення вимог законодавства?

       Згідно зі ст. 255 КпАП, протоколи про порушення ст. 1801 КпАП вправі складати органи внутрішніх справ. Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть районні, районні у місті, міські чи міськрайонні суди (ст. 221 КпАП).-

 

       Коли дитині затишно і комфортно вдома, коли батьки дбають про її добробут і благополуччя, дитина не піде шукати розуміння і підтримки на вулиці, серед чужих людей. Однак, в підлітковому віці надважливим є спілкування з однолітками, пошуки свого місця в колективі І обов’язок батьків - зробити життя дитини насиченим, цікавим, убезпечити дитину від небажаних наслідків від нічних прогулянок. А ще краще: подбати про те, щоб ваша дитина була під наглядом, зустріти її після прогулянки, навчити уникати спілкування з незнайомцями або забезпечити  дитині безпечне дозвілля.

        Вулиця  повинна бути не забороненою, а безпечною!

 

 

Начальник служби у справах дітей                                        Н. ГУБСЬКА