Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Дня працівників статистики

 Пресвипуск до Дня працівників статистики
Автор: Svetlana   Додано:4 грудня 2020   Переглядів:268   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Щорічно 5 грудня в Україні відзначається професійне свято – День працівників статистики. Саме станом на цю дату в 2001 році був проведений Всеукраїнський перепис населення.

Статистика пронизує всі аспекти суспільного життя: задовольняє сучасні потреби суспільства в об’єктивній, достовірній та неупередженій статистичній інформації, є життєво важливим інструментом економічного і соціального розвитку держави та основою для прийняття обґрунтованих управлінських рішень, проведення досліджень і відкритих обговорень.

Робота в органах державної статистики є не просто технічною, а й творчою, інтелектуальною, вимагає значних зусиль, високого професіоналізму і креативності. Сьогодні перед нами постають нові завдання, які завдяки високому рівню професійної компетенції, самовідданій та наполегливій праці фахівців статистики успішно вирішуються.

Діяльність Головного управління статистики у Харківській області забезпечують 320 працівників. Статус державного службовця мають 236 осіб, із них обіймають посади керівників 75 осіб, спеціалістів – 161 особа, що складає відповідно 32% та 68%. Питома вага жінок, які працюють на посадах державних службовців, становить 95% їх загальної кількості.

Вищу освіту ступеня магістра (спеціаліста) мають 228 осіб, або 97% від загальної кількості державних службовців. При цьому дві або більше вищі освіти мають 46 осіб (19%) та 1 працівник – науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук).

Стаж роботи в системі органів державної статистики до 1 року має 1% державних службовців, від 1 до 5 років – 9%, від 5 до 10 років – 14%. Переважна більшість державних службовців працює в системі більше 10 років – 76%, у тому числі більше 20 років – 41%. Кожен четвертий держслужбовець в Головному управлінні статистики – це молодь у віці до 35 років.

Щорічно за високі досягнення при виконанні завдань, покладених на органи державної статистики та з нагоди професійного свята, працівники нагороджуються Грамотами та Подяками Держстату і Головного управління статистики.

 

Шановні колеги! Щиро вітаємо вас з професійним святом – Днем працівників статистики. Ви віддані своїй професії, присвятили їй багато років життя. Дозвольте висловити вам щиру вдячність за вашу копітку, сумлінну працю, високий професіоналізм, принциповість і об'єктивність. Прийміть найкращі побажання здоров'я, успіхів, довголіття, щастя, добра, миру і благополуччя в родинах!

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області          Марина ТУР