Веб-портал міста Люботин » Головна » 22 грудня -День енергетика

 22 грудня -День енергетика
Автор: Chekardina   Додано:22 грудня 2020   Переглядів:300   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

22 грудня -День енергетика

Пресвипуск до Дня енергетика

 

 

Щороку 22 грудня відзначається День енергетика – професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України. Робота енергетиків полягає в забезпеченні одного з найважливіших благ цивілізації – тепла і світла. Від організованої, чіткої роботи кожного учасника енергетичного процесу залежить надійне забезпечення регіону електричною та тепловою енергією, а відтак – розвиток економіки, стабільне функціонування промисловості, транспорту, зв’язку та соціальної сфери.  

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств Харківської області за видом економічної діяльності "Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря" у січні–жовтні 2020 р. становила 23656 осіб. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника склала 13286 грн, що на 22,6% більше відповідного періоду попереднього року.

Енергетичний комплекс Харківської області володіє потужним потенціалом. Джерелами постачання енергії є: теплові та сонячні електростанції, теплоелектроцентралі, гідроелектростанції, теплогенеруючі установки, котельні та інші енергогенеруючі установки. У 2019 р. обсяг відпуску електричної енергії становив 4,5 млрд.кВт·год, теплової енергії – 8,9 млн.Гкал.

Вітаємо з Днем енергетика всіх, хто пов'язав свою професійну діяльність зі створенням та обслуговуванням енергетичних систем. Бажаємо міцного здоров’я, щастя, успіхів у вирішенні життєвих і виробничих завдань. Нехай робота приносить радість, а професійні успіхи йдуть поряд із особистим щастям і благополуччям!

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                  Марина ТУР