Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Дня енергетика

 Пресвипуск до Дня енергетика
Автор: Lubotin   Додано:22 грудня 2021   Переглядів:378   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Пресвипуск до Дня енергетика

Щороку 22 грудня відзначається День енергетика – професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.

Енергетики – представники найсвітлішої професії, адже їх робота полягає в забезпеченні одного з найважливіших благ цивілізації – тепла і світла. Від злагодженої роботи кожного учасника енергетичного процесу залежить безперебійне функціонування промисловості, транспорту, зв’язку, соціальної сфери та комфорт в оселях місцевих жителів.

Введення в експлуатацію нових енергетичних потужностей, впровадження енергозберігаючих та екологічно безпечних енергосистем переконливо свідчать про високий потенціал енергетичної галузі України.

Забезпечення доступу населення до недорогого, надійного, стійкого та сучасного енергопостачання пов’язано з реалізацією сьомої Цілі сталого розвитку – "Доступна та чиста енергія". Для досягнення цілі важливим є формування енергетичної безпеки, що передбачає кардинальне підвищення енергоефективності національного виробництва та максимально широке використання відновлювальних джерел енергії.

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств Харківської області за видом економічної діяльності "Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря" у січні–жовтні 2021 р. становила 23065 осіб. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника склала 15609 грн, що на 17,5% більше відповідного періоду попереднього року.

Енергетичний комплекс Харківської області володіє потужним потенціалом. Джерелами постачання енергії є: теплові та сонячні електростанції, теплоелектроцентралі, гідроелектростанції, теплогенеруючі установки, котельні та інші енергогенеруючі установки. У 2020 р. обсяг відпуску електричної енергії становив 5,8 млрд.кВт·год, теплової енергії – 8,3 млн. Гкал.

Вітаємо з Днем енергетика всіх, хто пов'язав свою професійну діяльність зі створенням та обслуговуванням енергетичних систем. Бажаємо міцного здоров’я, добра, успіхів на виробництві та впевненості у завтрашньому дні. Нехай завжди світить родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги і любові, а життя буде наповнене енергією світла!

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                

Марина ТУР