Веб-портал міста Люботин » Головна » Здай кров-врятуй життя

 Здай кров-врятуй життя
Автор: Lubotin   Додано:20 грудня 2021   Переглядів:156   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Здай кров-врятуй життя



Адміністрація КНП «Люботинська міська лікарня» повідомляє, наступне:

  З метою забезпечення потреб жителів Люботинської громади донорською кров’ю та її компонентами за поточний 2021 рік на базі КНП «ЛМЛ» ЛМР ХО спільно з КНП ХОР «Обласний центр служби крові» тричі проведені виїзні «Дні донора», під девізами:  «Здай кров-врятуй життя», «Поки на світі є донори –життя людини в безпеці». Залучено до донорського руху  68 донорів, заготовлено 30 600 мл крові.

  Завдяки цьому жителі Люботинської громади  на безоплатній основі отримали можливість бути забезпеченими у разі  екстреної потреби  у компонентах донорської крові. Тільки в нашому закладі в 2021 році безкоштовно 32 пацієнта отримали необхідне лікування, проведено 74 гемотрансфузій.

  Через загальнонаціональний карантин, викликаний захворюваністю на коронавірусну інфекцію COVID-19, кількість донорів значно зменшилась, що призвело до вкрай негативної ситуації із запасами донорської крові. Через цей дефіцит у зоні ризику опинилися і жителі нашої громади, які потребують або можуть потребувати термінового хірургічного втручання, знаходяться на лікуванні в реанімаційному відділенні КНП «Люботинська міська лікарня». Крім нашої лікарні компоненти крові необхідні  в пологові будинки, онкодиспансери, дитячі лікарні, хірургічні та реанімаційні відділення, військові шпиталі та інші заклади охорони здоров’я, де лікуються жителі нашої громади. Із за нестачі крові і її компонентів наші хворі вимушені тратити значні суми на придбання цих препаратів, це є важким тягарем для них і їхніх родичів. Часто вони не мають таких коштів і відмовляються від лікування, що призводить до тяжких наслідків.

  Зважаючи на вищевикладене, запрошуємо жителів Люботинської громади залучитися до безоплатного донорства з метою забезпечення потреб нашого населення донорською кров’ю та її компонентами. Тільки спільними зусиллями ми зможемо вирішити це важливе питання.

  Усі донори отримують безкоштовне обстеження, крім того, у разі екстреної потреби у компонентах донорської крові, КНП «ОЦСК» бере на себе зобов’язання щодо забезпечення жителів Люботинської громади донорською кров’ю та її компонентами на безоплатній основі.          

В.о. головного лікаря          Нонна ЄФІМІНА