Веб-портал міста Люботин » Головна » Профорієнтація учнівської молоді

 Профорієнтація учнівської молоді
Автор: Lubotin   Додано:16 травня 2011   Переглядів:1426   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Профорієнтація учнівської молоді

 

Щоб допомогти майбутнім випускникам шкіл розібратися у світі професій та навчальних закладів, Харківським обласним та Люботинським міським центрами зайнятості був організований масовий захід «Обираймо майбутнє разом»,який відбувся 13.05.2011р. в приміщенні Люботинської гімназій №1. Профорієнтаційний захід націлений на підвищення мотивації до професійної діяльності, створення умов для свідомого професійного вибору, підняття престижу суспільнозначущих робітничих професій.

У заході брали участь представники вищих, а також професійно-технічних навчальних закладів міста Харкова та області. Вони презентували професії, за якими здійснюють підготовку, із застосуванням відеороликів, слайдів.

Школярі мали можливість отримати більш детальну інформацію про різні спеціальності і вимоги до них, умови прийому до навчальних закладів. Вони безпосередньо поспілкувалися з людьми, які там працюють, задавали хвилюючі питання і відразу ж отримували на них точні відповіді.

Також учні за допомогою психологічних методик проходили психологічне тестування . Результати профорієнтаційного тесту учні отримали відразу ж. Все це має суттєво полегшити випускникам пошук професійного шляху.

Служба зайнятості не агітує за вступ до будь-яких певних навчальних закладів, вона ставить перед собою завдання здійснювати профілактичні заходи, що попереджають безробіття, намагається зробити так, щоб діти серйозно підходили до вибору професії, враховуючи свої здібності, характер, а не тільки орієнтувалися на моду.

 

Профорієнтація учнівської молоді

 

У рамках заходу «Обираймо майбутнє разом» працював інформаційний куточок, де спеціалісти служби зайнятості інформували молодь про особливості регіонального ринку праці. Бажаючі могли ознайомитися з банком вакансій м. Люботина та м.Харкова, області в цілому.

Безсумнівно, вибір професії - дуже важливе і, часом, досить важке завдання для молодих людей, які вступають у доросле життя, тому слід пам'ятати: якщо хочеш бути успішним завтра - подумай про це сьогодні!

Люботинський міський центр зайнятості висловлює подяку за допомогу в організації проведення профорієнтаційного заходу начальника Люботинського міського відділу освіти Козорізу А.В. та директору Люботинської гімназії №1 Заяць К.А. .

 

Директор Люботинського

міського центру зайнятості О.С.Супрун