Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановна громадо, 5 грудня в Україні відзначається Міжнародний день волонтера.

 Шановна громадо, 5 грудня в Україні відзначається Міжнародний день волонтера.
Автор: Lubotin   Додано:5 грудня 2022   Переглядів:322   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Шановна громадо, 5 грудня в Україні відзначається Міжнародний день волонтера.



 

Визвольна війна українського народу об’єднала суспільство у боротьбі проти російського агресора, і українці продемонстрували всьому світові чи не найвищий рівень згуртованості й самоорганізації.

Про український волонтерський рух у багатьох країнах світу говорять із захопленням, і це явище називають унікальним. З початку війни тисячі людей долучилися до волонтерства і змінили свої мирні професії. Колишні педагоги, юристи, підприємці, менеджери стали логістами, водіями, психологами, кухарями та небайдужими людьми, які шукають гуманітарну допомогу і знаходять її. І саме завдяки згуртованості суспільства й героїчному опору Збройних Сил нам вдалося зупинити ворога.
Наша міська громада завжди вирізнялася активністю та згуртованістю. У час війни ця чеснота відкрилася у безлічі наших земляків, у такої кількості людей, що годі всіх і перелічити. Вони об’єдналися для свого внеску в Перемогу: створення загону самооборони, організації чотирьох пунктів гарячого харчування, надання фізичної допомоги та власного автотранспорту для потреб громади, та власним прикладом з незламністю і безперечною готовністю підтримували кожного, хто того потребує. Майже щодня приходили люди з пропозицією долучити їх до волонтерської діяльності. Ми вдячні всім і кожному, хто працював і працює на Перемогу! Щиро дякуємо всім волонтерам, які в перші дні війни знаходили необхідні продукти, медикаменти, засоби гігієни, одяг і доставляли все це для нашої громади. Також дякуємо нашій надійній команді – головам квартальних комітетів за постійну допомогу в організації і видачі гуманітарної допомоги для всіх потребуючих громадян кварталів.
Щоденно, без відпочинку і вихідних невтомні волонтери самовіддано виконують свою роботу, і на зв’язку з найбільш вразливими й соціально незахищеними верствами населення, та допомагають їм пережити війну.
Шановні друзі, шановні волонтери, хочу сердечно подякувати кожному з вас за незламну віру в свій народ і ЗСУ, за чуйність, колосальну енергію, ініціативність і безкорисливу працю, за те, як ви, не чекаючи визнання і винагород, самовіддано допомагаєте кожній людині і, врешті, нашій Україні. Нехай ваш приклад буде зразком для всіх, хай кожен благородний вчинок одного волонтера спонукає до дії інших, а люди віддячують вам добром і повагою. Здоров’я вам, оптимізму, невичерпної енергії та віри в Перемогу!
Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава її мужньому народу!

З найкращими побажаннями міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО