Веб-портал міста Люботин » Головна » Невиробничий травматизм

 Невиробничий травматизм
Автор: Lubotin   Додано:6 лютого 2023   Переглядів:266   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Невиробничий травматизм



Будьте уважні та бережіть своє життя!

      Травматизм – сукупність травм, що виникають у певної групи населення за певний проміжок часу.

Розрізняють такі види травматизму:

 - виробничий

 - невиробничий.

      Невиробничий травматизм включає такі види: (залізничний, автодорожний, авіаційний), побутовий, вуличний, спортивний, дитячий. До дитячого травматизму належать всі види невиробничого травматизму у дітей. Дитячий травматизм виділений в окрему групу лише з біологічних міркувань. Причини невиробничого травматизму у дітей і дорослих однакові.

Загалька кількість  нещасних випадків невиробничого характеру зафіксованих в нашій громаді в 2022 році складає 475, з них 29- нещасні випадки з дітьми віком до 14 років.

Переважну кількість випадків  становлять травми в наслідок падіння. В 2022 році  таких травм зафіксовано 303, з них 29  - травми в наслідок падіння  у дітей віком до 14 років.

      Друге місце по кількості, займають  травми пов’язані з випадковою дією неживих механічних сил.  Таких випадків  в 2022 році зафіксовано 128.

      Травма- одна з головних причин смерті людей віком до 40 років.

      Внаслідок автомобільно-дорожних травм щорічно  гине людей більше, ніж  від  усіх  інших травм. Ці травми є головною причиною смерті людей молодого віку.

      Дорожно-транспортний травматизм об’єднує всі види травм, які завдаються транспортними засобами (якщо потерпілі не пов’язані з професійною діяльністю), незалежно від того, був потерпілий у машині (водій, пасажир) чи ні (пешохід, велосипедист).

       В 2022 році внаслідок  транспортих нещасних випадків  постаждало 7 осіб, нажаль всі зі сметрельним наслідком.      

       Боротьба з травматизмом складається із двох частин: профілактики травматизму й організації медичної допомоги при травмах. Профілактика травматизму потребує здійснення просвітницьких заходів, метою яких є запобігання ризикованій поведінці, що може призводити до травмування людини.

 Будьте  уважні та бережіть своє життя!