Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня Гідності і Свободи

 До Дня Гідності і Свободи
Автор: Lubotin   Додано:21 листопада 2023   Переглядів:46   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До Дня Гідності і Свободи

Заходи бібліотек громади

До Дня Гідності і Свободи


Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності і Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Відстоювання власної гідності та свободи вартувало українцям 106 убитих і понад 2 тис. поранених. І це була лише ціна трьох місяців Євромайдану.
Навесні 2014 року почалася таємна російська загарбницька агресія проти України, а через вісім років, 24 лютого, вона переросла у широкомасштабну відкриту, терористичну війну. За ці роки вже тисячі українців загинули захищаючи честь і гідність своєї держави і свого народу.
Люботинська публічна бібліотека до Дня Гідності і Свободи підготувала тематичну виставку «Вільні творити майбутнє», бібліотека для дітей представила історичну хроніку «Вже ніхто не знищить Україну в тобі, в мені, у кожному з нас». Манченківська бібліотека-філія провела відеогодину «Події, що змінили Україну» і підготувала книжкову виставку «Українці: історія нескорених». Травнева бібліотека-філія провела інформаційно-патріотичну бесіду у книжкової виставки «Україна – територія Гідності і Свободи».
Цінуймо Свободу, бережімо цей найдорожчий скарб! За неї боролося і мріяло багато поколінь українців! Її виборюють і відстоюють мільйони українців сьогодні. Підтримуємо наших Героїв! Віримо, допомагаємо і наближаємо нашу Перемогу!
До Дня Гідності і Свободи

До Дня Гідності і Свободи

До Дня Гідності і Свободи

До Дня Гідності і Свободи

До Дня Гідності і Свободи