Веб-портал міста Люботин » Головна » 21 листопада - День Гідності та Свободи

 21 листопада - День Гідності та Свободи
Автор: Lubotin   Додано:21 листопада 2022   Переглядів:241   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

21 листопада - День Гідності та Свободи

Заходи у бібліотеках міста

21 листопада - День Гідності та Свободи


         Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України в 2014 р.
Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років, піднялись на захист демократичних прав і свобод людини, захищали національні інтереси української держави та її європейський вибір, проявили своє прагнення до свободи.
        Майдан 2004 р. та Революція Гідності 2013 р. стали символом свободи та гідності українського народу, залишили визначальний і незабутній слід в історії.
Герої Небесної Сотні завжди будуть із нами. Вони заплатили найвищу ціну за свободу нашої держави.
З метою віддання належної шани патріотизму й мужності героїв Майдану в Люботинській публічній  бібліотеці  розгорнуто книжкову  виставку "Революція українського духу ". Манченківська бібліотека -філія підготувала книжкову патріотичну виставку "Події, що змінили долю України", завідувач бібліотеки  провела відео-годину "Вільні творити майбутнє". У Травневій бібліотеці-філії відкрито книжкову виставку "Революція Гідності охрещена кров'ю".
До уваги користувачів представлені видання, що розповідають про мужність та відвагу учасників Революції Гідності, нагадують про те, якою ціною здобувалася свобода та незалежність для України.
   У цей день ми відзначаємо зусилля всіх синів і доньок України, які впродовж нашої історії боролись і працювали задля незалежності народу, торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини.
   Українці й сьогодні проходять нелегкий шлях, демонструючи свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Наші мужні військовослужбовці  продовжують героїчно захищати незалежність та територіальну цілісність України. Разом – ми сила, наше суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя в імꞌя памꞌяті про Героїв  які пожертвували життям за гідне майбутнє.


Директор КЗ "Люботинська ПБ ЛМР ХО        Олена  АЛІСОВА

 

21 листопада - День Гідності та Свободи

21 листопада - День Гідності та Свободи