Веб-портал міста Люботин » Головна » Важлива інформація щодо продажу новорічних ялинок!

 Важлива інформація щодо продажу новорічних ялинок!
Автор: Lubotin   Додано:1 грудня 2023   Переглядів:32   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Важлива інформація щодо продажу новорічних ялинок!

Шановні суб’єкти господарювання та споживачі!



 

В передноворічний період кількість випадків незаконних рубок ялинок залишається високою, такі дії завдають значних збитків лісовому господарству держави.

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також, дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і реалізації хвойних насаджень Державна екологічна інспекція у Харківській області в передноворічний період щорічно проводить операцію «Новорічна ялинка», під час якої проводить рейдові виїзди з метою здійснення контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень.

Заходи з виявлення правопорушників проводитимуться в місцях продажу «новорічних» дерев. Підприємці, які здійснюють транспортування і продаж такої продукції повинні мати при собі накладну з лісництва, товаро-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чіп зі штрих-кодом лісового господарства, де її виростили.

 

Слід зазначити, що згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП) «Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка», за одну самовільно вирубану ялинку сума штрафу на громадян становитиме від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1020 грн.). Окрім цього, згідно статті 881 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах» за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією чи без такої (від 510 грн. до 1700 грн.). Отже, не лише продавець, а й покупець «нелегальної» новорічної ялинки ризикують постати перед судом і отримати штраф.

Виконавчий комітет Люботинської міської ради звертається до громадян з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок і в жодному разі не порушувати закон та не витрачати кошти на оплату штрафів.

 

Відділ місцевого економічного розвитку