Веб-портал міста Люботин » Головна » Ріки незмінно течуть додому

 Ріки незмінно течуть додому
Автор: Lubotin   Додано:18 березня 2024   Переглядів:52   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Ріки незмінно течуть додому

Національний тиждень читання поезії 2024

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/125952



 

Команда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», який відбудеться з 16 по 24 березня 2024 р., що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня).

«Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і, ми вважаємо, що це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою», – говорять організатори.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині використовується фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. 

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

 «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» стане першим із чотирьох, запланованих Інститутом в цьому році. Детальніше про перебіг тижня читання поезії на сайті Інституту

Організатори просять долучитися до Акції освітян: запланувати проведення різних заходів (наприклад, обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з місцевими поетами тощо) та поінформувати Інститут, заповнивши коротку форму. У разі коректного заповнення форми, Інститут здійснить інформаційну підтримку окремих заходів. Щодо інформаційної підтримки акції та потенційних партнерств можна звертатися на електронну пошту: olha.shevchuk-kliuzheva@ubi.org.ua – Ольга Шевчук-Клюжева, начальниця відділу зв'язків з громадськістю Українського інституту книги.

Також взяти участь в Акції (16.03 -24.03.24 р.) може кожен охочий. У соціальних мережах потрібно розмістити допис / низку дописів (текстові повідомлення, фото і відео) відповідної тематики, наприклад, опублікувати улюблені вірші (добірки віршів) про дім, інформацію про проведені заходи тощо, і закликати власну аудиторію долучитися до Акції, поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями, які повʼязані з тематикою тижня поезії. Організатори просять використовувати тематичні хештеги #тижденьпоезії2024 та візуальні матеріали, спеціально створені до події: інформаційні матеріали про Акцію