Веб-портал міста Люботин » Головна » «Живої природи душа промовляє!».

 «Живої природи душа промовляє!».
Автор: Chekardina   Додано:2 січня 2013   Переглядів:1434   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

«Живої природи душа промовляє!».

    Цікавий та надзвичайний захід відбувся нещодавно в Караванській селищній бібліотеці. Читачі бібліотеки вже звикли до різних новацій з боку завідуючої бібліотеки Кущ О.Г.

    Були тут і виставки живопису – свої картини демонструвала талановита місцева жителька Кучерява Л.М., і години спілкування « Рідна мово моя, своє слово неси, бо для мене нема в житті більше краси», коли сиділи поруч ветерани і молоде покоління та звучали вірші, пісні на нашій рідній, українській мові. Великим попитом користується постійнодіюча виставка народних умільців селища, адже яскраві кольори вишивок та в’язаних виробів вражають своєю красою, а поруч - друковані видання, з яких можна навчитись творити цю красу. На гостини в бібліотеку приходили і учасники музичних колективів – «Журавка», «Чарівниця» та « Сузір”я».

       А минулої середи в бібліотеці було відкрито фіто-бар «Живої природи душа промовляє!». Незнайоме словосполучення зацікавило мешканців селища і ми завітали в зазначений час в бібліотеку. Невелике приміщення було наповнене пахощами літа і лугу. На застеленому українськими рушником столі стояли креманки та вазочки з варенням, медом, лежали торбинки з цілющими травами. Завідуюча бібліотекою змістовно розповіла про те, що колись наші предки зналися на травах , вміли лікувати ними різні хвороби. Від покоління до покоління вони передавали і збагачували неоціненний досвід. Зараз, коли ліки коштують дуже дорого , саме час звернутись до цього досвіду. Світ цілющих рослин безмежний, а його можливості невичерпні.

   Прикрасили стіл – червоні кетяги калин, адже вона є не тільки взірцем краси, а й чудовим лікарем. Надзвичайно багато цікавинок можна розповісти про цілющі властивості лікарських рослин, але для цього світ  цей треба знати і цінувати.

  Була тут рослина, яку називають «Лікарем від 100 недуг» - це звіробій. Всіх рослин , навіть , не перелічити : м’ята і меліса, листя суниці і вишні, гілочки смородини і ягоди чорноплідної горобини….

  А як духмяно пахло від чаю з липою! Адже можна було не тільки послухати огляд літератури про лікарські рослини під назвою «Зелені скарби рідного краю», а й спробувати чай з справжнього самовару! За вікном снігова заметіль і мороз, а в бібліотеці читачі смакували чай з запашним малиновим та вишневим варенням. Обмінювались думками про цілющі властивості меду, як правильно визначити його якість та де можна придбати самий смачний. А якщо когось цікавило, як можна застосувати ту чи іншу рослину, про це можна дізнатись з полички «Вилікуй себе сам! Закінчився цей приємний вечір вікториною «Ліки навколо нас».

 Ось такий незвичайний захід був в Караванській селищній бібліотеці. Читачі його довго обговорювали та висловлювали бажання відвідати ще не раз.

 

«Живої природи душа промовляє!».

«Живої природи душа промовляє!».

Постійна читачка Караванської селищної бібліотеки

Ярошенко Наталія Олексіївна