Веб-портал міста Люботин » Головна » Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України»

 Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України»
Автор: Chekardina   Додано:15 січня 2014   Переглядів:2310   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Всеукраїнський конкурс дитячого читання

«Найкращий читач України»

 

      ІІ етап Всеукраїнського конкурсу  «Найкращий читач року» вже 8 років поспіль проводиться у центральній дитячій бібліотеці. Цей конкурс здобув популярність у юних книголюбів. З кожним роком все більше дітей беруть у ньому участь. У 2013 році у обласному етапі конкурсу взяли участь 4,5 тисяч юних читачів Харківщини. Приємно, що серед них маємо переможця з нашого міста – Стовпову Анну, ученицю ЗОШ № 2. У 2010 році теж мали переможця – Гайдаша Максима, учня ЗОШ № 6. З умовами конкурсу учні шкіл знайомляться за місцем навчання та у центральній дитячій бібліотеці. Для всіх бажаючих надаємо Положення про Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України-2014»  

ПОЛОЖЕННЯ

про Всеукраїнський конкурс

дитячого читання «Найкращий читач України – 2014» 

Мета конкурсу:

1.     Заохочувати дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня особистого розвитку, виробити в дітей навички самостійної роботи з книгою, підвищити якість ефективності процесу читання

 

2.     Підвищувати суспільне значення ролі шкільних і дитячих бібліотек в процесі соціальної адаптації і набут­тя культурної компетентності дітей і юнацтва. 

 

Хід конкурсу:

Конкурс проводиться в три етапи серед читачів – учнів 5-7 класів загально­освітніх навчальних закладів з листопада 2013 року до травня 2014 року.

І етап       (шкільний)

з 25.11 по 06.12.2013 року

ІІ етап      районний

                 міський

9, 10 та 11 грудня 2013 року

27 та 28 лютого 2014 року

ІІІ етап    (обласний)

березень 2014 року

 

      Усі бажаючі взяти участь у Кон­курсі ведуть читацькі щоденни­ки (впродовж всього тривання Конкурсу (форма ведення щоденника – довільна, обов’язкові поля для заповнення: автор, назва книги, назва видавництва, кількість сторінок, інша інформація – короткий зміст, головні герої, враження від прочитаного, ілюстрації – за бажанням). Під час першого етапу учасники надають читацькі щоденники, розповідають про свою улюблену книжку, відповідають на запитання членів журі, демонструючи свою ерудицію, ро­зуміння тексту, вміння його інтер­претувати. Члени журі оцінюють виступи учасників та обирають трьох переможців — по одному з 5, 6 і 7 класів, які отримують звання «Найкращий читач ЗНЗ» і продовжують боротьбу в II етапі Конкурсу.

 

      У II етапі (районному) учні розповіда­тимуть про свого улюбленого літера­турного героя, відповідатимуть на за­питання вікторини, обов’язково надають читацький щоденник. Члени журі оберуть чотирьох переможців в кожній паралелі (5, 6, 7 класи), які отримують звання «Найкращий читач району» і про­довжать боротьбу у II етапі (міському) Кон­курсу.

     У  міському етапі конкурсу учасники мають представити тільки книжки, які не входять до шкільної програми: учні розповіда­тимуть про свого улюбленого літера­турного героя, супроводжуючи свій виступ електронною презентацією в програмі Power Point (до 15 слайдів). В презентацію включити: фото учасника (ПІБ, назва навчального закладу), фото автора, обкладинку улюбленої книги, ілюстрації з неї; відповідатимуть на за­питання вікторини. Члени журі оберуть трьох переможців – по одному з 5, 6 і 7 класів, які отримають звання «Найкращий читач міста –  2014», учні 6 і 7 класів про­довжать боротьбу в III етапі Кон­курсу.

 

     В березні найкращі читачі з усіх міст області, які стали переможцями міського етапу, зберуться на заключний етап конкурсу, де будуть визначені «Найкращі читачі України» (по одному з 6 і 7 класів), які вирушать до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія».

 

Міський відділ культури