Веб-портал міста Люботин » Головна » Торгівля людьми в Україні

 Торгівля людьми в Україні
Автор: Chekardina   Додано:29 жовтня 2014   Переглядів:973   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

                                                                                  Торгівля людьми в Україні – є  


          Це не міф і не перебільшення, а реальність, яка знаходиться зовсім поруч із нашим щоденним життям. Про це свідчить статистика міжнародних організацій, за якою понад 120 тис. українських чоловіків, жінок і дітей було ідентифіковано як постраждалих від торгівлі людьми за весь період існування незалежної України. 

          За даними дослідження Державного комітету статистики України 1,2 млн. осіб у віці 15-70 років впродовж останніх двох з половиною років (2010 – 2012 рр.) працювали чи шукали роботу за кордоном, а, значить, наражалися на ризик бути поневоленими.

        Проте сьогодні для цього не обов’язково перетинати кордон, оскільки і в самій Україні збільшується кількість фактів торгівлі людьми: українцями та трудовими мігрантами з Молдови, Узбекистану, Камеруну, Пакистану. Особи, постраждалі від торгівлі людьми, працюють здебільшого на будівництві, в сільському господарстві (чоловіки), у сексуальній індустрії (жінки і підлітки). Чимало неповнолітніх «сучасних рабів» серед жебраків і кишенькових злодюжок. 

       За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ) в 2009 році 48% жертв торгівлі людьми постраждали від сексуальної експлуатації, 49% – від трудової експлуатації, а 3% були примушені жебракувати. 

        Хоча Україна бореться з цією проблемою, як самостійно, так і за допомогою міжнародної спільноти, вживаючи нових заходів щороку, торгівці людьми навчилися швидко пристосовуватися до змін. Сьогодні вони все частіше діють у рамках закону, уникаючи фізичного насильства, після якого залишаються видимі сліди, і використовують в основному психологічний тиск. Свою жертву вони тримають у країні протягом часу, передбаченого візою (зазвичай це шість місяців), а потім купують їй дешевий квиток додому або дають невеличку суму грошей (інколи всього лише 50 доларів) з тим, щоб людина не могла сказати, що їй не заплатили. Насамперед вберегти від такої прикрої участі може лише власна поінформованість щодо цієї проблеми та серйозне ставлення до своєї безпеки за кордоном і в межах країни.

                                                                 УСЗН Люботинської міської ради