Веб-портал міста Люботин » Головна » Безпека громадян при перетині переїздів та колій

 Безпека громадян при перетині переїздів та колій
Автор: Svetlana   Додано:15 листопада 2017   Переглядів:693   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

«Безпека громадян при перетині переїздів та колій»

 

 Останнім часом засобами масової інформації  особлива увага приділяється питанням безпеки руху громадян при перетині через залізничні переїзди та колію.                 

З особливим почуттям прокручується в голові інформація про загибель людей, особливо дітей в межах залізничного полотна або при проїзді їх через залізничні переїзди.

 Протягом 10 місяців 2017 року на залізничному переїзді 23 км, в межах зупиночної платформи Водяне, водієм автотранспортного засобу було порушено основне правило проїзду через переїзд - це ігнорування червоного заборонного вогню  світлофорної сигналізації та закриті основні шлагбауми.

 Кожний водій при перетині залізничного переїзду повинен пам’ятати, що він не тільки порушує статтю 123 КУпАП, яка  тягне за собою накладення штрафу від п’ятидесяти до семи десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або позбавлення права керування транспортними засобами на  строк від шести  місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного  засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого, а також ставить під пряму загрозу саме цінне – це своє життя та життя громадян, які знаходяться у вагонах прискорених та пасажирських поїздів.

  В час, коли працівниками залізниці розробляються та застосовуються новітні технології для підвищення швидкості поїздів та комфорту пасажирів, будь-які сторонні втручання призводять до жахливих наслідків. Громадяни, які порушують Правила безпеки громадян на залізничному транс-порті України , несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України. 

Наведемо декілька  основних правил безпеки громадян:

1.Пішоходам дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо).

На станціях громадянам належить переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики "Перехід через колії".

2.Перед тим, як ступити на колію, потрібно впевнитись у відсутності поїзда (або локомотива, вагона, дрезини тощо).

При наближенні поїзда до перону або платформи громадяни повинні стежити за звуковими сигналами, що подаються з локомотива, моторвагонного рухомого складу та іншого спеціального самохідного рухомого складу, уважно слухати оповіщення, що передаються по гучномовному зв'язку.

3.При наближенні поїзда (або локомотива, вагона, дрезини тощо) треба зупинитись поза межами небезпечної зони, пропустити його і, впевнившись у відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.

4.Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі.

  При відсутності шлагбаума (коли переїзд без чергового працівника) перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається поїзд (або локомотив, вагон, дрезина тощо).

 

Головний інженер  дистанції колії

М.В.Солодовник