Веб-портал міста Люботин » Головна » Концерт до Дня Соборності України

 Концерт до Дня Соборності України
Автор: Chekardina   Додано:22 січня 2019   Переглядів:513   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Концерт до Дня Соборності України

 

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. І цього року Україна відзначає 100-річчя цієї події.

Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».

22 січня у дитячій музикальній школі відбувся концерт, присвячений Дню Соборності України. Заступник міського голови Рубан Вячеслав Валерійович привітав глядачів з визначною датою, побажав міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України.

Наші талановиті виконавці підготували концерт, на якому виступили: вокальний ансамбль «Родзиночка», ансамбль бандуристів «Сонечко», Маргарита Дорошко та Поліна Гололобова, вокальний гурт «Вокаліз», ансамбль бандуристів «Вишиваночка», Лілія Саєнко.

Ми віримо в майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною. Адже ми живемо на вільній землі, працюємо на користь незалежної держави, яка має свій Прапор, свій Герб та Гімн. Саме про це мріяв, за це боровся наш нескорений народ. Майбутнє нашої держави – це ми!

 

Концерт до Дня Соборності України

 

Концерт до Дня Соборності України