Веб-портал міста Люботин » Головна » День пам’яті жертв Бабиного Яру

 День пам’яті жертв Бабиного Яру
Автор: Lubotin   Додано:29 вересня 2020   Переглядів:1081   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

День пам’яті жертв Бабиного Яру

 

День пам’яті жертв Бабиного Яру


 

         29 вересня 2020 року виповнюється  79-ті роковини від початку однієї з найбільших трагедій ХХ століття. Масові розстріли мирного населення в урочищі Бабин Яр у місті Києві, вчинені нацистами у 1941 – 1943 роках.

Сьогодні кожен  повинен із глибоким болем згадати і відчути трагізм  минулого. Минулого, до речі, не такого вже й давнього… Важко повірити, що таке масове й жорстоке вбивство сталося не в темні віки дикого середньовіччя, а посеред двадцятого століття.

 

До подій, які ми сьогодні скорботно згадуємо приєднується Люботинська ЦБС:

-  Центральна бібліотека підготувала день пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру «Очима болю і вустами гніву» та історично-книжкову панораму «Голокост трагедія всесвіту»;

-   Центральна дитяча бібліотека підготувала книжкову виставку «Бабин Яр. Трагедія людства».

Бабин Яр — одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту. Це трагедія всього людства, але сталася вона тут на українській землі. І тому українці не маєють права забувати про неї, це наша спільна  трагедія. Бабин Яр – це братська могила невинних мирних людей різних національностей, одна із найглибших ран і найважчих спогадів про Голокост.

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

 

 Директор Люботинської ЦБС   Олена АЛІСОВА

 

День пам’яті жертв Бабиного Яру

День пам’яті жертв Бабиного Яру