Веб-портал міста Люботин » Головна » Заходи до Дня Соборності

 Заходи до Дня Соборності
Автор: Lubotin   Додано:18 січня 2021   Переглядів:604   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Заходи до Дня Соборності


Велична і свята, моя ти Україно, 

Лише тобі карать нас і судить 

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

 І нам твою історію творить!

 

 

Заходи до Дня Соборності



 

 

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

 


22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати у бібліотеках міста представлені  пізнавальні заходи з метою відродження  духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Тож, напередодні  Дня  Соборності для користувачів працівниками  Центральної бібліотеки було підготовлено віртуальну виставку-екскурс «Соборна мати Україна одна для всіх, як оберіг», представлені на ній видання надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята, роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України. Та відео презентацію «Славетна мить, що об’єднала Україну».
 Водянська бібліотека-філія підготувала тематичну поличку «На шляху до Соборності України», де представлені  навчальні посібники з історії України, періодичні видання, на сторінках яких висвітлюється дана подія.  Гиївська бібліотека-філія представила онлайн огляд літератури «На шляху до свободи та незалежності», у Манченківській бібліотеці-філії триває книжково-ілюстративна виставка «Соборність Духу, Розуму і Серця», а Травнева бібліотека-філія провела віртуальну подорож «На просторах України – моря, степи, гори і ліси».

   

  Нехай День Соборності та Свободи України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбутнє, і ця надія живиться зі споконвічної героїки визвольних змагань нашого народу.

 

 Директор Люботинської ЦБС  

Олена АЛІСОВА

 

 

Заходи до Дня Соборності

 

Заходи до Дня Соборності

 

Заходи до Дня Соборності

 

Заходи до Дня Соборності