Веб-портал міста Люботин » Головна » Книжкова виставка «Микола Гоголь – літературна персона року»

 Книжкова виставка «Микола Гоголь – літературна персона року»
Автор: Lubotin   Додано:1 квітня 2021   Переглядів:636   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Книжкова виставка «Микола Гоголь – літературна персона року»",  присвячена 212-й річниці від дня народження Миколи Васильовича Гоголя.
Книжкова виставка «Микола Гоголь – літературна персона року»


На абонементі  Центральної публічної бібліотеки експонується книжкова виставка, присвячена Миколі Васильовичу Гоголю (1809 – 1852) – видатному письменнику-мислителю світового рівня, драматургу, визнаному класику літератури, одному з найзагадковіших письменників ХІХ століття.
Гоголь одним із перших мав намір створити концептуальну історію України. Його унікальність як історика полягала в тому, що він мав хист розповідати про історичні події в образах простої людини, нібито сучасника тих далеких подій. У творах Гоголя козаччина вперше постає не в міфах і легендах, а у такій інтерпретації, яка сприймається як наближена реальність.
Письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. Такі твори, як «Тарас Бульба», «Мертві душі», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Ревізор», «Вій», « Одруження», «Записки божевільного», можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури.
Книжкова виставка «Микола Гоголь – літературна персона року»

Книжкова виставка «Микола Гоголь – літературна персона року»


Усі ці книжки експонуються на нашій книжковій виставці. Тут також представлена література про життя і творчість Миколи Васильовича Гоголя, письменника, що належить до найбільш оригінальних майстрів слова всіх часів і його ім'я ставиться поруч із іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте.
Отож після завершення карантину, завітайте до бібліотеки та  ознайомтеся з творами видатного письменника, ви почерпнете для себе багато нового та цікавого.
 
Директор Люботинської ЦБС
Олена АЛІСОВА