Веб-портал міста Люботин » Головна » 23 травня — День героїв України

 23 травня — День героїв України
Автор: Lubotin   Додано:21 травня 2021   Переглядів:189   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

23 травня — День героїв України

 

23 травня — День героїв України



            День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

           День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

 

23 травня — День героїв України


 

            На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України Люботинська публічна бібліотека представила для користувачів книжкову виставку – пам’ять про українців, які присвятили своє життя служінню українській нації, хто боронив Україну  і боронить її сьогодні до останнього подиху. Книги, статті з періодичних видань розповідають про мужність борців за волю України, які стали прикладом нескореності у відстоюванні інтересів  держави та свого народу.

 

           Напередодні Дня Героїв  до бібліотеки завітали учасники бойових дій старшина Олег  Голтвянський  і  старший солдат Сергій Войцеховський. Згадували  тих,  хто тривалий час брав участь у бойових діях на сході України і тих, хто в даний час знаходиться в зоні проведення антитерористичної

операції.

 

23 травня — День героїв України


 

   Дякуємо воїнам АТО за вашу відданість!

 

Директор ЛПБ      

Олена АЛІСОВА