Веб-портал міста Люботин » Головна » Креативно думати, писати, діяти

 Креативно думати, писати, діяти
Автор: Lubotin   Додано:19 березня 2011   Переглядів:1273   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

11 лютого у приміщенні Люботинської центральної міської бібліотеки була проведена Міжнародна олімпіада з креативного письма (International writing creativ olympic), в якій взяли понад тридцять учні 8-10 класів люботинських шкіл. Організаторами олімпіади виступили волонтер Корпусу Миру, молодіжна організація "Спілкування без кордонів", керівник методичного об'єднання учителів англійської мови м. Люботина, Національний волонтер програми "Волонтери ООН" та інші. Головною дійовою особою була Саллі, дівчина –волонтер із Корпусу Миру (США).

 

За правилами олімпіади дівчатам і хлопцям із кожного класу було запропоновано по 3 теми для твору-есе. Учні повинні були за годину написати твір англійською мовою, не використовуючи жодних додаткових матеріалів та словників. До уваги приймалося не стільки правильність написання, скільки оригінальність і розуміння школярами запропонованої теми.

Протягом 60 хвилин у бібліотеці зібралися усі найближчі музи, які і надихали молодих письменників. Фантазії дітей не було меж! Не дивлячись на складність тем, діти виклали свої твори на першому ж подиху і, як результат, на столі у Саллі лежала купа творів, що були наповнені талановитими дитячими думками.

 

Після написання творів, у межах Студії молодіжного лідерства й соціальної активності був проведений розмовний англійський клуб (« Speaking club»). Саллі із задоволення спілкувалася з усіма бажаючими, розповідала про своє життя і ділилася планами на майбутнє. Присутні були у захваті від спілкування з нею.

 

Через кілька тижнів були підведені результати олімпіади. Переможцями стали Денис Петренко (7 клас), Віка Житня (8 кл.), Аліна Каплун (9 кл.), Ірина Літкевич (10 кл.) з Люботинської гімназії №1. Особливо були відзначені роботи Анастасії Новікової, Олі Чеченьової з 10 класу ЗОШ № 2 та Данила Кона з 8 кл. ЗОШ №4. Роботи люботинських переможців направлені на обласну олімпіаду і ми бажаємо, щоб і на регіональному рівні вони зайняли призові місця.

 

Настя Новікова, 10 кл., ЗОШ № 2.