Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні жителі міської громади!

 Шановні жителі міської громади!
Автор: Lubotin   Додано:1 грудня 2022   Переглядів:265   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Шановні жителі міської громади!

У нашому місті, як і в усій країні, на сьогодні існує криза в енергетичній сфері, що викликана постійними обстрілами росії-агресора.



 
Кожної години енергетики всієї країни самовіддано працюють над відновленням сталого постачання електроенергії, і ми повинні з вдячністю та розумінням ставитися до їх щоденної праці за будь-яких обставин.
Щодо неодноразових скарг мешканців у соцмережах з приводу відключень у різних районах громади, то виконавчим комітетом міської ради було отримано роз’яснення від РЕМ АТ "Харківобленерго". Наразі абоненти АТ «Харківобленерго» в нашій громаді отримують електроенергію з двох основних напрямків (високовольтних мереж). Умовно, північна частина міської громади – з харківського напрямку, південна – з валківського, які, в свою чергу, включені в загальноукраїнську енергомережу. Загальний дефіцит енергії в Україні складає близько 45%, і Люботин не є виключенням.
Отже, рішення щодо позапланових відключень (а саме – їх тривалості, черговості та локальності) приймаються виключно на рівні Національної енергетичної компанії «Укренерго», враховуючи при цьому об’єкти критичної інфраструктури в кожному окремому регіоні.
Щодо відключень в нашій громаді, то до уваги береться виключно розташування на одній із високовольтних ліній лікарні з реанімаційним відділенням, наявність електроенергії в якому беззаперечно рятує життя пацієнтам.
Нагадуємо, що соціальні заворушення, звинувачення один одного, зневіра – це саме те, чого намагаються досягти орки постійними ударами по енергетиці України!
Підтримаємо енергетиків вдячністю та спокоєм.
Слава Україні!
Україна переможе!