Веб-портал міста Люботин » Головна » 8 травня - День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 8 травня - День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Автор: Lubotin   Додано:8 травня 2023   Переглядів:88   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

8 травня - День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні



 

Друга світова війна була найбільш кривавою в історії людства, а українська земля була одним із основних полів битви у цій війні і втратила п’яту частину свого населення.

Шановна громадо!


8 травня світова спільнота відзначає День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка була найбільш кривавою в історії людства, а українська земля була одним із основних полів битви у цій війні і втратила п’яту частину свого населення.

Не оминуло воєнне лихоліття й наше місто. У роки війни від рук фашистів загинуло 912 жителів Люботина, а за весь період окупації з міста на каторжні роботи до Німеччини було вивезено 980 юнаків та дівчат. А скільки життів забрала війна. Скільки матерів не дочекалося своїх синів, скільки дітей не побачило своїх батьків, скільки жінок залишилося вдовами.       

Вже відійшли у вічність всі ветерани Другої Світової  війни, але ми низько схиляємо голови в пам’ять про фронтовиків, хто ціною власного здоров’я і життя виборював у ворога кожен клаптик рідної землі. Ми пишаємося нашими земляками, які на фронтах війни у сутичці з нацизмом виявляли масовий героїзм і відданість народу.

Згадуючи Другу світову війну, ми пам’ятаємо, що сучасна росія – не переможець над нацизмом, не визволитель Європи, а жорстокий окупант-агресор, який прагне чужих територій. І сьогодні наш народ знову настигло воєнне лихоліття, знову гинуть сини й доньки України за її незалежність. Ми змушені виборювати свободу зі зброєю в руках, в той час як мирне населення потерпає від постійних ворожих обстрілів, а на долю наших дітей випало тяжке воєнне дитинство.

Зараз нинішні захисники України з честю продовжують героїчні традиції фронтовиків. Військовослужбовці Збройних сил України пліч-о-пліч з бійцями Національної гвардії, Державної прикордонної служби, представниками інших силових структур проявляють мужність і героїзм, демонструють високий професіоналізм, патріотизм, відданість Україні, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність і рятують світ від путінської агресії. Ми пам’ятаємо подвиг народу України, мужність воїнів у Другій Світовій, а нині вдячні їх нащадкам – нашим героїчним захисникам.

Перемогли фашистів, переможемо і рашистів!

Віримо в Збройні сили України і в довгоочікувану Перемогу!

Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

З побажанням Перемоги і миру міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО