Веб-портал міста Люботин » Головна » 2 червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

 2 червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні
Автор: Lubotin   Додано:22 червня 2023   Переглядів:60   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

2 червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні



День пам’яті і скорботи – це нагадування усьому людству про жорстоку війну, яку розпочала нацистська Німеччина 82 роки тому та забрала мільйони життів

 

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. З метою   всенародного   вшанування  пам'яті  синів  і  дочок українського народу,  полеглих   під   час   війни   1941 - 1945    років,   їх    подвигу    та    жертовності, указом Президента України 17.11.2000 року встановлено День  скорботи  і  вшанування  пам'яті  жертв  війни  в Україні, який відзначається  щорічно 22 червня. 

В цей день на будинках та спорудах органів та установ державної влади приспускається державний Прапор України із чорними стрічками. Держкомітетом телебачення і радіомовлення обмежується трансляція розважальних програм радіо і телебачення.

День пам’яті і скорботи – це нагадування усьому людству про жорстоку війну, яку розпочала нацистська Німеччина 82 роки тому та забрала мільйони життів.

Історія повторюється – на світанку 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабну війну в Україні.

З перших днів вторгнення українські захисники і захисниці – нащадки наших героїчних пращурів, гідно боронять свою землю від агресора і наближають нашу Перемогу.

Ми неодмінно переможемо! Слава Україні!Слава її героям!