Веб-портал міста Люботин » Головна » Жителів Харківщини запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» 2023

 Жителів Харківщини запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» 2023
Автор: Lubotin   Додано:20 вересня 2023   Переглядів:49   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Жителів Харківщини запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» 2023

Подати фото та відео для Вікіпедії можна з 1 по 31 жовтня

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/123111

 

Жителів Харківщини запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» 2023

Фотоконкурс об’єктів української культурної спадщини проходить вже дванадцятий раз. Метою кампанії є зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього протягом жовтня слід завантажувати на Вікісховище роботи власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток.

З безпекових міркувань завантажувати можна лише світлини та відео, що були зроблені до 30 червня 2023 року (включно).

Конкурсні списки складаються з понад 95 тисяч пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх регіонів України. За попередні роки понад три тисячі учасників та учасниць завантажили 366 тисяч світлин майже 40 тисяч об’єктів культурної спадщини – культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин для Вікіпедії. Конкурс «Вікі любить пам’ятки» має на меті це виправити.

Переможці конкурсу отримають цінні призи від організаторів – громадської організації «Вікімедіа Україна». У конкурсі традиційно будуть відзначені автори та авторки найкращих фотографій конкурсу, найкращих фото у кожному з регіонів України, найактивніші учасники та учасниці та переможці спеціальних номінацій, які будуть оголошені пізніше. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.

Як взяти участь дивіться на сайті конкурсу

Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням

Сторінка конкурсу у Фейсбук

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями можна звертатися до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimedia.org.ua

Для довідки. «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) – міжнародний конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. Конкурс був визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Всього за час проведення конкурсу було завантажено понад 2,9 млн фотографій. В Україні конкурс проходить вже дванадцятий раз, його проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».