Веб-портал міста Люботин » Головна » 19 лютого Україна відзначає День Державного герба України

 19 лютого Україна відзначає День Державного герба України
Автор: Lubotin   Додано:19 лютого 2024   Переглядів:55   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

19 лютого Україна відзначає День Державного герба України



У 1992 році Верховна Рада своєю Постановою затвердила Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольної боротьби XX століття, який має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба

     Тризуб має тисячолітню історію, починаючи з князівського роду Рюриковичів. Також із часів Української Народної Республіки Тризуб був затверджений Державним гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії. 
    Малий Державний герб – один із державних символів України нарівні з Конституцією, Прапором і Гімном. Зображення Герба розміщується на печатках органів державної влади і державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ.
     Вже багато століть Герб єднає українців та надає сил. Український тризуб і сьогодні він на наших знаменах і зброї, як символ незламності і звитяжної боротьби проти російського окупанта!  Ми обов’язково переможемо ворога!
Слава Україні!