Веб-портал міста Люботин » Головна » Відділ з питань державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області інформує

 Відділ з питань державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області інформує
Автор: Lubotin   Додано:22 лютого 2024   Переглядів:46   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Відділ з питань державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області інформує:

Терміни державної реєстрації шлюбу



      Державна реєстрація шлюбу проводиться після закінчення одного місяця з дня подання нареченими заяви про державну реєстрацію шлюбу.
      За погодженням з нареченими орган державної реєстрації актів цивільного стану призначає день і час державної реєстрації шлюбу з додержанням вимог, передбачених статтею 32 СК України.
      У разі вагітності нареченої, народження нею дитини та якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, державна реєстрація шлюбу проводиться в день подання відповідної заяви або у будь-який інший день за бажанням наречених протягом одного місяця. Якщо є відомості про наявність перешкод для державної реєстрації шлюбу, керівник органу ДРАЦС може відкласти таку реєстрацію, але не більш як на три місяці.
      Якщо наречені не з'явилися для проведення державної реєстрації шлюбу і не повідомили про причину неявки протягом трьох місяців з дня подання відповідної заяви, заява втрачає чинність.
     Якщо наречені не можуть з'явитися з поважної причини для проведення державної реєстрації шлюбу у встановлений день, строк такої реєстрації переноситься за їх письмовою заявою на інший день. У такому разі строк перенесення реєстрації шлюбу не може перевищувати одного року від дня подання відповідної заяви.