Із сесійної зали
Автор: Chekardina   Додано:5 лютого 2013   Переглядів:1069   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

 

Із сесійної зали

 

31 січня 2013 року відбулося пленарне засідання ХХІХ сесії Люботинської міської ради, під час якої депутатами розглянуто 50 питань щодо вирішення проблем життєдіяльності міста, виконання міських програм у 2012 році, врегулювання питань містобудування, архітектури та земельних відносин.

Найголовнішим питанням січневої сесії був звіт міського голови Теличка В.О. про роботу органів виконавчої влади та комунальних підприємств у 2012 році, який викликав жваве обговорення, була висловлена справедлива критика на адресу як всіх органів виконавчої влади, так і на адресу посадових осіб місцевого самоврядування. Принципово, доскіпливо, але неупереджено обговорювали звіт у депутатських комісіях. Найбільше зауважень та пропозицій було у комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичних питань (голова комісії Гречко В.І.), комісії з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та місцевого самоврядування (голова комісії Куденко Л.В.), з питань охорони здоров’я та соціального захисту (голова Кундаурова О.В.). Звітування міського голови підвело риску під зробленим в 2012 році, дало можливість публічно проаналізувати роботу органів місцевого самоврядування, викрити помилки (а вони були, і це слід признати), спланувати першочергові заходи по вирішенню проблем життєдіяльності міста. Пріоритетними напрямками роботи влади у 2013 році є здійснення робіт по благоустрою міста, забезпечення санітарної очистки міста через впровадження подвірно-планового вивезення сміття, поліпшення надання соціальних послуг всім мешканцям міста, які того потребують.

 

 

Із сесійної зали

 

 

Найбільш гострі проблеми: здійснення благоустрою міста, забезпечення санітарної очистки міста, будування першої черги полігону ТПВ на території Люботинської міської ради були не тільки обговорені депутатами, але й сплановані подальші кроки щодо розв’язання цих проблем. Названі проблеми потребують системного підходу, спланованих дій, консолідації зусиль влади і громади у їх вирішенні. На мій погляд, саме депутати міської ради мають детально розібратись у питаннях, активно працювати з громадою, яка їм довірила право представляти свої інтереси та інтереси громади в цілому. І тут немає місця популізму, непрофесіоналізму, пустим балачкам і нехтуванню інтересів мешканців Люботина. Треба діяти, а не говорити. І мої колеги продемонстрували це. Щоб розпочати роботу по очистці міста від локальних звалищ негайно, після пленарного засідання, відбулась зініційована депутатами фракції Партії регіонів нарада. В ній взяли участь міський голова Теличко В.О., заступник міського голови Малік В.Г., депутати Нечипоренко О.С., Борисенко Д.В., Гречко В.І., Длугаш О.К., Кириленко М.П., Кравченко С.Г., Романченко А. М., під час обговорення у телефонному режимі до роботи доєднались депутати Касьянов О.С., Ольховський С.В., Нежид В.М., Лобунець С.Б. Запрошували до роботи всіх депутатів, але … Все ж намічені заходи, сконсолідовані зусилля, і з першого лютого роботи по очистці міста розпочались, координує цю роботу перший заступник міського голови Малік В.Г.

Але, на мою думку, такої одноразової акції недостатньо для підтримки чистоти в місті, кожен з нас повинен доєднатись до неї, заключити договір на вивіз сміття, дотримуватись Правил благоустрою міста. Бо «чисто не там, де прибирають, а там , де не смітять». І це наша спільна відповідальність, відповідальність кожного, хто мешкає в нашому місті, я в цьому впевнена. Позиція «я викидаю сміття, де схочу, а влада повинна прибрати» хибна. Законом України «Про відходи» передбачено не право громадян, а обов’язок сплачувати за прибирання накопленого сміття. Тільки тоді, коли це зрозуміє і прийме за правило кожен мешканець, Люботин стане чистим, приємним для життя, а не смітником, на який ми всі перетворили наше місто. Я уклала договір на вивезення сміття з КЖРЕП, закликаю всіх виконати свій обов’язок і це зробити негайно .

Секретар ради Л.Гільова.