Веб-портал міста Люботин » Головна » Українські вечорниці

 Українські вечорниці
Автор: Svetlana   Додано:25 лютого 2013   Переглядів:976   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

    Здавна Вечорниці неодмінно асоціювались з веселощами, співом, іграми та відпочинком ... Це елемент української обрядовості, згідно з яким українці відпочивали від важкої праці і збиралися разом для спілкування, зближення, знайомства та пізнання. В той час це було чи не єдиною можливістю молодіжного відпочинку ...

    У Люботинський дитячій музичній школі проведення театралізованого фольклорного дійства «Українські вечорниці» стало традицією. Кожного разу діти та педагоги з нетерпінням чекають на нього: із задоволенням беруть участь в підготовці сценарію, вигадують різні конкурси, готують страви традиційної української кухні.

Не став винятком і цей рік. 21 лютого з самого ранку святкова метушня захопила всіх у школі. Діти готували українські костюми, репетирували гуморески та концертні номери. Всі педагоги разом ліпили вареники.

    Вечір пройшов дуже добре. Господар з Господинею привітно зустрічали гостей, а хлопці та дівчата в красивому національному одязі радували всіх гарними українськими піснями у хоровому виконанні та веселими жартами.  

Українські вечорниці

Українські вечорниці

Українські вечорниці

    Крім того, учні школи показали своє вміння грати на музичних інструментах. Звучали  українські мелодії у виконанні ансамблю бандуристів молодших класів «Сонечко», ансамблю баяністів-акордеоністів та Гомели Ярослава, що грав на гітарі.

      А які ж вечорниці без конкурсів та змагань? От і наші дівчата показали своє вміння ліпити варенички, а хлопці змагалися за право першими їх скуштувати.

      Всі учасники і глядачі отримали велике задоволення від свята. А веселий настрій та позитив, отримані на «Вечорницях», ще довго їх не залишать.

    Щиро дякуємо міському голові Теличку В.О. за надання транспорту для перевезення реквізиту, а також директору краєзнавчого музею Каракаптан Л.М. та директору будинку культури Еткалу Р.Л.  за надання костюмів та декорацій.

 

Викладач дитячої музичної школи

Еткало Ю.В.