Веб-портал міста Люботин » Головна » Інформація про стан доступності об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури

 Інформація про стан доступності об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури
Автор: Chekardina   Додано:17 листопада 2014   Переглядів:792   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Інформація

про стан доступності об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури та роботу Люботинського міського Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури

 

З метою  проведення координаційної роботи, пов’язаної із створенням на території міста інвалідам та іншим маломобільним групам населення  безперешкодного доступу до об’єктів соціальної інфраструктури, розпорядженням міського голови від 27.10.2006 року № 194 затверджено склад міської комісії по забезпеченню доступності інвалідів та маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури (далі – Комісія).

Засідання Комісії проводяться відповідно до плану роботи та по мірі необхідності. На засіданнях Комісії розглядаються питання щодо безперешкодного доступу маломобільних груп населення до закладів соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти, культури, торговельних закладів, аптек, житлових будинків та інше. Постійно заслуховуються керівники підприємств, установ та організацій, фізичні особи – підприємці та виносяться рекомендації щодо подальшого забезпечення безперешкодного доступу до об’єктів. Проводиться робота щодо обстеження та облаштування пандусами домоволодінь інвалідів, які мешкають на підвідомчій території та  виносяться пропозиції щодо передбачення в місцевому бюджеті  коштів на зазначені роботи.

Активну участь у роботі Комісії приймають громадські організації міста.

На сьогодні в м.Люботині  проживає 1149 осіб з обмеженими фізичними можливостями з яких 72 інваліди, які користуються візками.

Протягом 2014 року спеціалістами управління соціального захисту населення проведено індивідуальне анкетування 16 інвалідів, які мають медичні показання для забезпечення крісло-колісними колясками. 1 особа звернулась за  дорожньою коляскою, 14 осіб за універсальним кріслом колісним та 1 крісло, яке приводиться в рух супроводжуючою особою (дитяче). Усі анкети були оброблені в ЦБІ (центральна база інвалідів) та заявки  надіслані на підприємства-заводи щодо виготовлення крісел колісних.

На даний час забезпечено 8 інвалідів кріслом колісним, 8 інвалідів чекають чергового забезпечення підприємствами виробниками.

            Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 № 999 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів автомобілями», проведено оформлення 9 особових справ інвалідів, які перебувають в черзі на забезпечення спецавтотранспортом, 23 інвалідів міста мають в користуванні спецавтотранспорт.

             В результаті комісійної перевірки будівель щодо можливості доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та  інженерно-транспортних інфраструктур, виявлено наступне:

-          повністю доступних будівель – 5

-          частково недоступних – 56

-          недоступних будівель – 24.

 

                                                      Управління соціального захисту населення ЛМР