Свято Водохреща
Автор: Chekardina   Додано:19 січня 2016   Переглядів:952   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Свято Водохреща

 

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Цього дня православні всього світу запасаються святою водою. Напередодні, у водохресний святий вечір, священнослужителі у храмах освячують воду. Вважається, що цього дня звичайна вода перетворюється у води священної ріки Йордан. Від найдавніших часів християнська Церква шанує освячену йорданську воду за велику святість. Її бережуть цілий рік, ласкаво називаючи "водичкою-йорданичкою". Ця вода має силу очищувати і зцілювати душу й тіло людини. Йорданською водою також скроплюють оселю, щоб оминало всяке нещастя і гарно велося в домі.

За повір'ями, у ніч перед Водохрещем можна сміливо загадувати будь-яке бажання, тому що в цей час небо нібито відкривається, перетворюючись у браму, яка веде до Господа. За народною прикметою якщо цієї ночі яскраві зорі, то урожай хліба буде хорошим.

Це наші традиції і ми сьогодні продовжуємо українські звичаї та обряди, які сотнями років існували в нашій культурі.

 

Шановні люботинці! Приймить найщиріші вітання зі святом Хрещення Господнього! Нехай цей урочистий, світлий день наповнить ваші душі радістю і щастям,подарує вам віру і надію. Нехай збудуться ваші найсвітліші мрії! Бажаємо вам міцного здоровя та кріпості Духа.

 

Свято Водохреща

Свято Водохреща

Свято Водохреща

Свято Водохреща