Веб-портал міста Люботин » Головна » Цього року на Харківщині у ЗНО візьмуть участь 17 тисяч абітурієнтів

 Цього року на Харківщині у ЗНО візьмуть участь 17 тисяч абітурієнтів
Автор: Chekardina   Додано:7 квітня 2016   Переглядів:722   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

Цього року на Харківщині у ЗНО візьмуть участь 17 тисяч абітурієнтів

Цього року на Харківщині у ЗНО візьмуть участь 17 тисяч абітурієнтів


Питання підготовки до проведення у регіоні зовнішнього незалежного оцінювання знань обговорювали на селекторній нараді під керівництвом заступника голови ХОДА Юліі Світличної.

Заступник керівника області повідомила, що в 2016 році визначено 8 округів проведення ЗНО, які розташовані у Балаклеї, Ізюмі, Валках, Краснограді, Куп'янську, Харкові, Лозовій та Чугуєві.

«Реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні знань уже пройшла. Сьогодні вирішення потребують багато питань. У тому числі - забезпечення безпеки в пунктах проведення тестування. Особливу увагу в підготовці проведення ЗНО слід приділити всім службам, які задіяні у цьому процесі», - зазначила Юлія Світлична.

Як розповів директор Департаменту науки та освіти ХОДА Анатолій Бабічев, цього року ЗНО стартує на початку травня. 5, 11 та 13 травня випускники напишуть тести з  української мови та літератури, з математики та історії України. У 2016 році для всіх випускників старшої школи результати ЗНО з української мови та літератури, а також математики або історії України (за вибором випускника), зараховуються як результати державної підсумкової атестації (випускних іспитів).

«Прошу всіх голів райдержадміністрацій і голів міст обласного значення взяти на особистий контроль питання щодо забезпечення організованого підвезення школярів до місць проведення ЗНО», - звернувся до учасників наради Анатолій Бабічев.

Юлія Світлична попередила, що тим учасникам ЗНО, які самостійно діставатимуться пунктів тестування, слід звернути увагу на зміни в адресах – назви багатьох вулиць протягом останнього року змінилися.

«Діти, які запізняться з будь-якої причини, на ЗНО допущені не будуть. Тому для того, щоб цього не сталося, потрібно звернути увагу на нову назву вулиці, подивитися на карті - де знаходиться пункт. Якщо є така можливість, то потрібно під’їхати до пункту тестування заздалегідь, подивитися, де він знаходиться, щоб потім не було ніякої плутанини», - порадила заступник голови ХОДА.

Як повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, особливістю проведення ЗНО цього року є те, що процес розбитий у часі на два періоди. Частина тестів пройде в травні, інша – в червні. У травні працюватиме 8 округів, у червні ЗНО відбуватиметься винятково в місті Харків, на базі вишів.

«У регіоні працюватиме 76 пунктів зовнішнього незалежного оцінювання. Такого в Харківській області ніколи не було. Це дуже велика цифра. Але ми на це пішли свідомо, щоб створити більш зручні умови для абітурієнтів, а також - щоб зекономити певну частину коштів і фізичних зусиль. 16 908 абітурієнтів у Харківській області потребуватимуть доїзду до пунктів тестування», - розповів Олександр Сидоренко.

Забезпечувати процес проведення ЗНО в регіоні будуть 3200 педагогів.

«На даний момент ми практично на 80% готові для того, щоб забезпечити якісне проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань 2016 року», - підбила підсумки наради Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА дала доручення керівникам відповідних структур забезпечити безпеку, охорону здоров’я, організований підвіз учасників ЗНО з української мови, математики та історії України до пунктів тестування та у зворотному напрямку, вжити заходів щодо попередження випадків виникнення надзвичайних ситуацій напередодні та у день проведення ЗНО, забезпечити присутність представників правоохоронних органів в пунктах тестування, здійснити контроль за ситуацією на дорогах поблизу пунктів тестування, розглянути можливість щодо організації місць для паркування транспортних засобів, забезпечити присутність медпрацівників в пунктах тестування, звернути увагу на 100%-ву явку педагогічних працівників на пункти тестування.

 

http://kharkivoda.gov.ua/36/80028