Веб-портал міста Люботин » Головна » МЕШКАНЦІ ХАРКОВА ТА ОБЛАСТІ ОТРИМАЮТЬ ОФІЦІЙНІ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ГАЗОПРОВОДИ

 МЕШКАНЦІ ХАРКОВА ТА ОБЛАСТІ ОТРИМАЮТЬ ОФІЦІЙНІ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ГАЗОПРОВОДИ
Автор: Svetlana   Додано:9 червня 2016   Переглядів:670   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

МЕШКАНЦІ ХАРКОВА ТА ОБЛАСТІ ОТРИМАЮТЬ ОФІЦІЙНІ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ГАЗОПРОВОДИ

 

З початку 2016 року ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» розпочато роботу з укладання зі споживачами актів розмежування балансової належності газопроводів. Підписання такого акту надає споживачу право самостійно розпоряджатися власними газовими мережами, обирати компанію-підрядника для їх обслуговування та ремонтів.

Акт розмежування, в першу чергу, необхідний самому споживачу газу. Адже після його підписання буде чітко визначено, які газопроводи є власністю користувача газу та зафіксовані межі його відповідальності.

«Як і раніше ліквідація аварійних ситуацій здійснюватиметься ПАТ «Харківміськгаз» та ПАТ «Харківгаз» безкоштовно.  Для ремонту газопроводів їх власник може звернутись в будь-яку організацію, яка має дозвіл державних органів на проведення таких робіт. При цьому, людина буде чітко усвідомлювати за яку саме ділянку несе відповідальність», - зазначила заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Харківміськгаз» Яна Шувалова.

Підписання актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності передбачено Кодексом газорозподільних систем та є однією з умов для отримання послуг газопостачання. Акт містить схему газопроводів з визначенням межі їх належності власникам. Межа належності встановлюється на підставі виконавчо-технічної документації.

«Зараз акти розмежування підписуються, як з юридичними так і з фізичними особами. До кінця поточного року плануємо оформити акти з усіма нашими клієнтами. Це не тільки нормативна вимога для надання послуг з доставки газу споживачу але і можливість зробити послуги більш прозорими та зрозумілими», - повідомив перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Харківгаз» Дмитро Сдобнов.

Акт розмежування балансової належності є частиною договору на розподіл природного газу, затвердженого держрегулятором – НКРЕКП.

Звертатись в газову компанію для отримання акту не потрібно. Його буде доставлено на адресу споживача. Після підписання, один примірник акту залишиться у користувача природного газу, інший зберігатиметься в газовій компанії.