Веб-портал міста Люботин » Головна » Звернення міського голови Лазуренка Л.І. з нагоди 31 – річниці аварії на Чорнобильській АЕС

 Звернення міського голови Лазуренка Л.І. з нагоди 31 – річниці аварії на Чорнобильській АЕС
Автор: Svetlana   Додано:25 квітня 2017   Переглядів:668   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Шановні люботинці!


  26 квітня минає 31 – річниця найбільшої техногенної та екологічної катастрофи сучасності – аварії на реакторі 4-го блоку Чорнобильської АЕС.

  Внаслідок пожежі та вибухів було зруйновано стальну і свинцеву обшивку реактора, в повітря піднялося більше 60 тонн радіоактивних матеріалів.

Тільки через три тижні вдалося ізолювати реактор, що продовжував випромінювати радіацію, і запобігти подальшому забрудненню грунту.

  Від вибуху і при гасінні пожежі загинув 31 чоловік, більше 200 було госпіталізовано, померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

  Важко навіть уявити, що відбувалося б у світі, якби на захист людей, природи не стали пожежники-ліквідатори, лікарі, водії, військові – наші національні герої, які ціною власного життя зупинили  невидимого ворога – радіацію.

  Повертаючись до подій тих років, ми висловлюємо слова глибокої вдячності нашим землякам-героям, ліквідаторам чорнобильської аварії, які, не замислюючись, боролися із її наслідками та зберегли тисячі людських життів.

  Вони виконали свій найвищий громадянський обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом - зупинили розповсюдження катастрофи, її переростання у глобальний смерч для України та  інших народів.  Шановні ліквідатори аварії! Ви є прикладом мужності, самовідданості та палкої любові до країни. Від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я, родинного затишку,  злагоди та благополуччя!

Міський голова Л.І. Лазуренко