Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня Святого Миколая

 До Дня Святого Миколая
Автор: Chekardina   Додано:19 грудня 2017   Переглядів:1144   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

День Святого Миколая

 

19 грудня до дітей України має завітати Святий Миколай і покласти під подушки або в чобітки миколайчики — приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року. Кожна дитина з нетерпінням чекає на цей день. Бо Микола - чудотворець піклується про дітей, направляє їх на праведну дорогу. Діти пишуть листи Святому Миколаю. У цих листах вони описують, що гарного, доброго вони зробили за рік, розповідають про свої мрії та бажання.

До цього свята у Люботинській центральній дитячій бібліотеці 16.12.17р.  пройшов цикл  заходів  «Розкажу Миколаю про що я читаю!», конкурс зимових прислів’їв та загадок «Веселі розваги», вікторина за твором Е.Успенського «Зима в Простоквашино», для віх охочих дітей нашого міста. Бібліотекарі розповіли дітям, як це свято святкують у нас на Україні та інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей. Присутнім було запропоновано відгадати зимові загадки та згадати прислів’я і приказки, пов’язані з ім’ям Миколи Чудотворця.  Заходи були спрямовані на відродження національних традицій на роз’яснення духовної цінності свята, виховання потреби в культурному та духовному зростанні. Діти охоче знайомилися з образом Святого Миколая та обрядом зустрічі свята Миколая, розповідали чому саме 19 грудня  улюблене всіма свято. Атмосфера в читальній залі бібліотеки була  істинно сімейною, святковою і позитивною. Діти, які цього дня завітали до бібліотеки, знайшли у чобітку, розміщеному на книжковій виставці «Баба віхола прийшла купу свят нам принесла», солодкі подарунки. 

А також впродовж цих днів у нашій бібліотеці – цікаві виставки, та чудові книжки! Поспішайте! Святий Миколай чекає на Вас!

                                                                         Директор ЦБС

     О.В. Алісова

 

 

До Дня Святого Миколая

 

До Дня Святого Миколая