Веб-портал міста Люботин » Головна » В Харківській області заміни потребують понад 200 тис. застарілих газових приладів

 В Харківській області заміни потребують понад 200 тис. застарілих газових приладів
Автор: Svetlana   Додано:26 березня 2018   Переглядів:518   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

В Харківській області заміни потребують понад 200 тис. застарілих газових приладів

 

   Мешканці Харківської області використовують понад 200 тис. застарілих газових приладів, з коефіцієнтом корисної дії близько 60%. У сучасних приладів ця характеристика енергоефективності перевищує 90%. Це дозволяє ощадливо використовувати природний газ.

  Заміна застарілого, низькоефективного газового обладнання – це один з заходів для економії палива. Роботи з заміни застарілого газового обладнання можуть проводитись організаціями, які мають державні дозволи на виконання таких робіт.

  «Роботи з заміни обладнання повинні виконуватись спеціалізованими організаціями. Такі організації нададуть кваліфіковані консультації і поради споживачу, виконають роботи з дотриманням всіх вимог безпеки. Самовільні установки газових приладів не дадуть бажаного ефекту, лише створять ризик аварійної ситуації», - зазначив головний інженер ПАТ «Харківгаз» Вячеслав Іванченко.

  Придбання газового обладнання ПАТ «Харківгаз» рекомендує здійснювати в спеціалізованих торгівельних мережах, утримуватись від придбання  газових приладів, що вже були у вжитку. Адже технічний стан та справність обладнання, що використовувалось, може визначити тільки фахівець.

  При заміні старого газового обладнання на нове такої ж потужності, без зміни місця розташування приладу необхідно внести зміни до проекту газифікації житла. Далі, виконати монтажні роботи та здійснити пуск газу.

  Якщо ж при заміні обладнання змінюється його потужність або розташування – необхідно оформити технічні умови, підготувати і погодити новий проект, провести монтажні роботи та пуск газу.

  При виборі нових газових приладів слід пам’ятати, що потужність лічильника газу повинна відповідати потужності всього газового обладнання в будинку. В разі, якщо потужність підключених газових приладів буде вищою, знадобиться заміна приладу обліку.

  Консультації щодо встановлення, заміни газового обладнання також можна отримати в центрах обслуговування ПАТ «Харківгаз» за місцем проживання або за телефоном (057) 766-21-04, 067 01 13 104.

   Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 900 млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини.