Веб-портал міста Люботин » Головна » З початку року ПАТ «Харківгаз» ліквідував понад 14 тис. витоків газу

 З початку року ПАТ «Харківгаз» ліквідував понад 14 тис. витоків газу
Автор: Svetlana   Додано:5 травня 2017   Переглядів:622   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  До споживачів Харківської області природний газ надходить розгалуженою системою розподільних мереж, загальною протяжністю понад 17 тис. км. Щоб кожне домоволодіння мало можливість отримувала паливо в безперебійному режимі ПАТ «Харківгаз» щоденно перевіряє роботу газових мереж та обладнання розподільної системи. З початку року такі перевірки дозволили ліквідувати 14,5 тис. витоків газу та уникнути небезпечних для споживачів ситуацій.

  Основні планові профілактичні та ремонтні роботи газова компанія намагається проводити в міжопалювальний період. Щоб позбавити мешканців області зайвого дискомфорту, через відсутність палива. В поточному році підприємством також заплановані роботи як на підземних газопроводах, так і на газових мережах в домівках споживачів. Більша частина робіт супроводжуватиметься тимчасовим припиненням подачі палива.

  Як вимагають правила, перед пуском газу фахівці ПАТ «Харківгаз» перевірять умови безаварійного та безпечного використання палива в оселі кожного споживача. «Несправність димоходів, самовільне встановлення газового обладнання призводить до трагічних наслідків. У 2017 році аварійними газовими службами вже попереджено понад 5 тис. небезпечних ситуацій в оселях наших клієнтів. Тому до усунення споживачем порушень, відновлення газопостачання такому споживачу не здійснюватиметься», - зазначив головний інженер ПАТ «Харківгаз» Вячеслав Іванченко.

  Майже половина газових мереж області мають термін експлуатації від 25 до 40 років. І потребують підвищеної уваги та обслуговування. Щоб забезпечити роботу газопроводів та споруд на них, провести ремонтні роботи, ліквідувати аварійні ситуації, встановити лічильники, виплатити заробітну плату працівникам, ПАТ «Харківгаз» отримує 72 коп. з кожного оплаченого споживачами кубометру газу. Не зважаючи на значне зростання цін на газ, розмір тарифу на обслуговування газових мереж протягом останніх років в ціні газу майже не змінився.

   Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 850  млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників.