Веб-портал міста Люботин » Головна » У м. Люботині встановлено систему вентиляції у музичній школі

 У м. Люботині встановлено систему вентиляції у музичній школі
Автор: Lubotin   Додано:7 вересня 2018   Переглядів:572   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У м. Люботині встановлено  систему вентиляції у музичній школі


У м. Люботині встановлено  систему вентиляції у музичній школі


7 вересня у м. Люботині відбулося відкриття міні-проекту, реалізованого в рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє».

 

Цього разу ініціативна група Люботинського товариства інвалідів «Союз Чорнобиль України» на чолі з головою Глущенко М.В. підготувала для участі в конкурсі міні-проект «Ковток свіжого повітря у дивосвіті музичної освіти» (встановлення рекуператорів для вентиляції у дитячій музичній школі).

Проблема до цього була в тім, що музична школа потерпала від надмірної вологості приміщень, внаслідок чого при відсутності вентиляції з’являлася пліснява, і це створювало певний дискомфорт для учнів і педагогів. Тепер же в кожному класі та актовій залі встановлено вентиляційне обладнання із рекуперацією тепла. Рекуператори – інноваційний продукт. Рекуперація здійснюється завдяки теплообмінникам, які використовують тепло відпрацьованого повітря і ним нагрівають холодне. Всього встановлено 14 пристроїв, які призначені для створення постійного повітряного обміну за допомогою механічної вентиляції, а також рекуперації теплової енергії повітря, що виводиться з приміщення для підігріву приточного очищеного повітря. Незалежно від пори року регулюється баланс вологості повітря і можна підтримувати комфортний клімат з чистим та свіжим повітрям у приміщеннях.

На урочисте відкриття міні-проекту завітали міський голова Леонід Лазуренко, Микола Тітов, перший віце-президент-виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування у Харківській області, Сергій Клименко, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради і Микола Уманець, депутат обласної ради; координатор  проектів, заступник міського голови Вячеслав Рубан, депутати міської ради Лідія Куденко та Дмитро Альбощий.

 

Микола Тітов привітав присутніх із реалізацією цього проекту і зазначив, що цей проект – спільна робота міської ради, громади і обласної ради, і саме завдяки активності  ініціативної групи, вдалося його здійснити.

Міський голова Леонід Лазуренко подякував конкурсному комітету, обласній раді  і зазначив, що незабаром  буде проводитися  ремонт актової зали музичної школи.

Директор музичної школи Юлія Еткало висловила слова вдячності конкурсному комітету за вибір саме цього проекту,  який дає можливість проводити навчання у комфортних умовах: його реалізація створює сприятливі умови для здоров’я дітей і для зберігання музичних інструментів. Також зазначила, що це вже третій міні-проект, реалізований у рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє».

 

У м. Люботині встановлено  систему вентиляції у музичній школі


 Ю. Еткало підкреслила, що вихованці музичної школи є талановитими і успішними: вони щорічно входять до 30-ти найкращих юних музикантів області і отримують стипендію голови ХОДА «Надія Слобожанщини», а ансамбль бандуристів «Вишиваночка» успішно виступає у складі Обласної дитячої капели бандуристів. Школа  входить у десятку командних лідерів Харківської області, а її учні є призерами Міжнародних, Всеукраїнських і обласних конкурсів і фестивалів.

Микола Уманець вручив сертифікат керівнику музичного закладу.

 

Вартість проекту складає 73 205, 60 грн.