Веб-портал міста Люботин » Головна » Гендерна нерівність: п’ять порушень прав жінок

 Гендерна нерівність: п’ять порушень прав жінок
Автор: Chekardina   Додано:30 серпня 2019   Переглядів:873   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Гендерна нерівність: п’ять порушень прав жінок

    Жінки в Україні мають рівні можливості з чоловіками, було б бажання і здібності їх втілити – така думка є доволі поширеною. Втім хибною, наголошують експерти і доводить статистика. Українки досі зазнають дискримінацій за ознакою статі. Найбільш поширені порушення прав жінок.

   -  жертви домашнього насильства. Найбільшим кричущим порушенням прав жінок  залишається домашнє насильство, 90% наших громадян, які потерпають від насильства, це жінки. Причини – стереотипи, що жінка – «берегиня дому», її функція – приготування їжі та догляд за дітьми. І щойно вона починає заявляти про свої права, то одразу ж піддається насильству – чи економічному, чи психологічному, чи фізичному, чи сексуальному. І з’явилася нова тенденція: якщо жінка намагається вирватися з кола домашнього насильства, то тоді методи стають більш виточені

  -   отримують меншу зарплатню. Жінки  зароблять у середньому на 28% менше, ніж чоловіки. Такими є дані  статистики. Однією з причин цього є те, що окрім оплачуваної роботи на плечі жінки лягає домашня праця, яка вважається «жіночою. Жінка змушена, як правило, працювати в дві зміни. Тому обирає менш оплачувану роботу, але з більш гнучкими умовами. Бо є купа обов’язків, які чомусь вважаються лише жіночими, хоча народження дітей – це благо для всього суспільства.

   -  мають меншість у владі. Відповідно до аналітичних звітів з питань гендерної рівності  Україна перебуває в групі країн із найнижчим представництвом жінок у владі.

 В нас є дуже чіткий тренд: чим вищий орган влади, тим менше там жінок

    -  обмежені у кар’єрі. Важливим кроком на шляху до гендерної рівності стало скасування розподілу професій на «жіночі» і «чоловічі». У нас є заборонені професії і цивільного характеру, і в секторі безпеки й оборони. Важливо побороти дискримінацію жінок у головах роботодавців.Присутні випадки дискримінації за ознакою статі в оголошеннях про вакансію. До жінок висуваються такі вимоги, як вік, зовнішні дані, хоча робота, яку пропонується виконувати, абсолютно не потребує таких характеристик.

     -   заручниці стереотипів. «Жінка-берегиня», «господарка», «для «жіночого щастя» потрібні «кохання» і «родина» – такі стереотипи про жінку закріпилися у свідомості .

   Але ми рухаємося до поліпшення ситуації, затверджена Державна соціальна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року, що враховує рекомендації ООН.

 

                                                        Відділ з питань праці та зайнятості населення УСЗН.