Веб-портал міста Люботин » Головна » Щоденна праця Люботинського міськвідділу

 Щоденна праця Люботинського міськвідділу
Автор: Lubotin   Додано:5 січня 2011   Переглядів:1299   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Територія, яку обслуговує Люботинський МВ ГУМВС України в Харківській області знаходиться на північному сході Харківської області, має приблизно 96 кв. км і межує з Харківським, Валківським та Дергачівським районами. Територія самого міста Люботин складає 32 кв. км. з населенням близько 25 тис., яких обслуговують 6 дільничних інспекторів міліції.

 

Протягом минулого року в Люботинському МВ було зареєстровано 1804 заяви про злочини та пригоди, що вчинені або готуються, з них: прийнято рішення згідно ст.97 КПК України по 1624 матеріалам. В сфері незаконного обігу зброї виявлено 8 злочинів, вилучено 1 саморобний револьвер, 1 обріз мисливської рушниці та 26 набоїв до неї.

Сектором дільничних інспекторів міліції Люботинського МВ було розглянуто 230 заяв громадян з приводу сімейно – побутових питань. Так, за порушення Закону України «Про попередження насильства в сім'ї» у 2010 році виявлено та поставлено на облік 58 осіб, які систематично вчиняють насильство в сім'ї, з їх числа було винесено офіційних попереджень – 12 попереджень особам, вчинивши насильство в сім'ї, притягнуто до адміністративної відповідальності – 38 осіб (1 – повторно протягом року), з яких 8 притягнуті до адміністративного арешту.

 

ДІМ Люботинського МВ проводилась робота по боротьбі з пияцтвом та наркоманією. Так, протягом 2010 року було виявлено 119 випадків появи в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці, з них до адміністративної відповідальності за появу в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці було притягнуто 107 осіб (12 – повторно протягом року).

Сектором карного розшуку спільно з сектором ДІМ було вилучено 88, 03 гр. наркотичних засобів, з них – 19,29 гр. за матеріалами про адміністративні правопорушення. Виявлено та знищено 8 м2 снодійного маку, 86 м2 коноплі (з них – 6 м2 дикоростучої коноплі).

Керівництвом міськрайвідділу у минулому році було розглянуто 681 адміністративний матеріал, з них: було розглянуто безпосередньо керівництвом міськвідділу – 563 матеріали, направлено на розгляд до суду – 90, на розгляд адміністративної комісії – 7, накладено штрафів на загальну суму – 21 тис. 607 грн., оштрафовано – 343 особи, попереджено – 317 осіб.

Велику участь в охороні громадського порядку беруть громадські помічники та позаштатні помічники ДІМ. За їх участю було розкрито 7 злочинів та затримано 20 громадян за адміністративні правопорушення.

Також, слід підкреслити, що партнерські відносини між міліцією та населенням в останній час все більш набувають довірливих відносин.

 

Ст. інспектор по роботі з населенням

та громадськими формуваннями

Люботинського МВ ГУМВС України в Харківській області

лейтенант міліції О.В. Філіпенкова