Веб-портал міста Люботин » Головна » Робота Люботинського міськвідділу ГУМВС України в Харківській області за 5 місяців 2011 року

 Робота Люботинського міськвідділу ГУМВС України в Харківській області за 5 місяців 2011 року
Автор: Chekardina   Додано:14 червня 2011   Переглядів:1302   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Робота Люботинського міськвідділу ГУМВС України в Харківській області за 5 місяців 2011 року

    Територія, яку обслуговує Люботинський МВ ГУМВС України в Харківській області знаходиться на північному сході Харківської області, має приблизно 96 кв. км і межує з Харківським, Валківським та Дергачівським районами. Територія самого міста Люботин складає 32 кв. км. з населенням близько 25 тис., яких обслуговують 6 дільничних інспекторів міліції.
   Протягом січня – травня поточного року в Люботинському МВ було зареєстровано 763 заяви про злочини та пригоди, що вчинені або готуються, з них: прийято рішення згідно ст.97 КПК України по 745 матеріалам. В сфері незаконного обігу зброї виявлено 3 злочини, вилучено 3 саморобних обріза мисливської рушниці та 2 набої до них.
   Також, старшим інспектором дозвільної системи Люботинського МВ було проведено місячник добровільної здачі зброї, під час якого населенням було добровільно здано 1 рушницю з нарізним стволом та 3 газових пістолети.
  Сектором дільничних інспекторів міліції Люботинського МВ було розглянуто 356 заяв громадян з приводу сімейно – побутових питань. Так, за порушення Закону України «Про попередження насильства в сім'ї» у 2011 році виявлено та поставлено на облік 22 особи, які систематично вчиняють насильство в сім'ї, з їх числа було винесено офіційних попереджень – 12 попереджень особам, вчинивши насильство в сім'ї. До адміністративної відповідальності притягнуто – 24 особи.
   Сектором ДІМ Люботинського МВ проводилась робота по боротьбі з пияцтвом та наркоманією. Так, протягом п'яти місяців 2011 року було виявлено 82 випадки появи в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці, з них до адміністративної відповідальності за появу в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці було притягнуто 77 осіб (6 – повторно протягом року).
  Сектором карного розшуку було виявлено та вилучено 17,0642 гр. наркотичного засобу – канабіс, з них – 1,0642 гр. за матеріалами про адміністративні правопорушення. Вилучене було направлено до НДЕКЦ ГУМВС України в Харківській області для знищення.
   Керівництвом міськрайвідділу в поточному році було розглянуто 385 адміністративних матеріалів, з них: було розглянуто безпосередньо керівництвом міськвідділу – 303 матеріали, направлено на розгляд до суду – 76, на розгляд адміністративної комісії – 6, накладено штрафів на загальну суму – 16 тис. 967 грн., оштрафовано – 262 особи, попереджено – 123 особи.
  Групою кримінальної міліції зі справ неповнолітніх ведеться профілактична робота серед неповнолітніх, які схильні до скоєння злочинів, зловживають спиртними напоями та наркотичними засобами. Так, за п'ять місяців поточного року на обліку ГКМСД знаходиться 16 неповнолітніх осіб, які вчинили злочини, серед яких 7 знаходяться на профілактичному обліку в ГКМСД МВ та у лікаря – нарколога ЛЦМЛ, як ті, що допускають вживання спритних напоїв та наркотичних засобів. До адміністративної відповідальності було притягнуто 5 неповнолітніх за ст. 1751 КУпАП України (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та 173 КУпАП України (дрібне хуліганство). До адміністративної відповідальності за ст. 184 ч. 1 КУпАП України було притягнуто 4 батьків за невиконання обов'язків по вихованню своїх дітей.
   Також, слід підкреслити, що партнерські відносини між міліцією та населенням в останній час все більш набувають довірливих відносин.

Ст. інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями
Люботинського МВ ГУМВС України в Харківській області
лейтенант міліції О.В. Філіпенкова