Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Дня вихователя і всіх дошкільних працівників

 Пресвипуск до Дня вихователя і всіх дошкільних працівників
Автор: Chekardina   Додано:25 вересня 2020   Переглядів:512   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Пресвипуск до Дня вихователя

і всіх дошкільних працівників

 

Щорічно 27 вересня в нашій країні відзначається свято працівників дошкільної освіти – День вихователя і всіх дошкільних працівників. Професія вихователя вимагає глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи.

Облікова кількість штатних працівників закладів дошкільної освіти в Харківській області на кінець 2019 р. становила 18,0 тис. осіб. Педагогічний персонал складав 7,4 тис. осіб, з них 4925 вихователів, 534 директори, 317 вихователів-методистів, 285 практичних психологів, 5 соціальних педагогів, 119 асистентів вихователів в інклюзивних групах та інші категорії працівників (учителі-дефектологи, учителі-логопеди, музичні керівники, інструктори з фізкультури тощо). Крім того, важливий внесок у піклуванні про дітей має технічний персонал (медичні працівники, помічники вихователів, працівники кухні тощо), кількість яких становила 10,6 тис. осіб.

На кінець 2019 р. в області працювало 742 заклади дошкільної освіти, в яких перебувало 77,4 тис. дітей, або 64% до загальної кількості дітей у віці 1–6 років (без дітей, що навчаються у перших класах закладів загальної середньої освіти).

З нагоди свята вітаємо всіх працівників закладів дошкільної освіти, що віддають щодня тепло своїх сердець дітям. Упевнені, що ваша доброта і педагогічна майстерність перетворять кожен день вихованців на день радості і щастя!

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                              Марина ТУР