Веб-портал міста Люботин » Головна » Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Автор: Svetlana   Додано:14 грудня 2020   Переглядів:264   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

 

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування

учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

  Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики.  Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Через атомне пекло пройшли сотні тисяч ліквідаторів. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  

  Нині ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

 Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

 

Шановні ліквідатори!

 

      В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Лихо, яке спіткало Україну, згуртувало  величезну кількість людей. Ми всі, які живуть нині, вам безмежно вдячні.

     Від Люботинської міської  територіальної громади та від  себе особисто, щиро бажаю всім вам та вашим родинам Божого благословіння, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

 

З повагою

Люботинський міський голова                                                     Леонід ЛАЗУРЕНКО