Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Дня автомобіліста і дорожника

 Пресвипуск до Дня автомобіліста і дорожника
Автор: Lubotin   Додано:29 жовтня 2021   Переглядів:183   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Пресвипуск до Дня автомобіліста і дорожника

Щорічно в останню неділю жовтня в Україні відзначається професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства – День автомобіліста і дорожника. У 2021 році це свято припадає на 31 жовтня.

Від стану дорожньо-транспортної мережі та злагодженої роботи перевізників залежить не тільки комфорт громадян, рух шкільних автобусів, швидких, громадського транспорту, безпека дорожнього руху, а й збільшення промислового потенціалу, формування сприятливого інвестиційного клімату, привабливість регіону тощо.

Розвиток якісної, надійної, сталої та доступної дорожньо-транспортної інфраструктури є одним із завдань Цілей сталого розвитку.

У січні–вересні 2021року автомобільним транспортом області (з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) було перевезено 8,1 млн.т вантажів і 39,1 млн. пасажирів. За цей період виконано вантажообіг автомобільного транспорту в обсязі 2,0млрд.ткм і пасажирообіг –596,4 млн.пас.км.

За даними офіційного веб сайту Міністерства розвитку громад та територій України загальна протяжність вулично-дорожньої мережі з твердим покриттям в Харківській області у 2020 році становила 9577,2км.

У цей святковий день вітаємо усіх, чия діяльність пов’язана з автомобільним транспортом та дорожнім господарством! Це величезна відповідальність не тільки за своє власне життя, але і за життя пішоходів і пасажирів. Щиро бажаємо міцного здоров’я, невичерпної енергії, нових трудових здобутків, добробуту, безпечних подорожей і легких доріг! Нехай вдома завжди чекають і зустрічають з любов'ю.

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                               

Марина ТУР